ΕΞΟΔΟΣ

Στην υγειά της Kiki de Grèce

Ένα νέο wine bar προσφέρει κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα

21.02.2014| Updated: 15.02.2024
Στην υγειά της Kiki de Grèce

Ένα νέο wine bar προσφέρει κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: ίΣτον πεζόδρομο της Ηπίτου, στην οινική πιάτσα του Συντάγματος, μόλις άνοιξε το winebar Kiki de Grèce. Η ιδιοκτήτρια Ρόζα Καρδαρά, ερευνήτρια που ασχολούνταν με τη μεταφορά τεχνολογίας, αγαπά το φαγητό και το κρασί και παθιάζεται με το σωστό συνδυασμό των δυο. Ετσι αποφάσισε πριν από ένα εξάμηνο να «κάνει το κομμάτι της». Νοίκιασε το μικρό μαγαζάκι στην Ηπίτου και άρχισε να μιλά με παραγωγούς και να ψάχνει προϊόντα, γκουρμεδιές, ποικιλίες που αναβιώνουν. To alter ego της, η Kiki, -μια φιγούρα που εμπνεύστηκε από την Kiki de Montparnesse (ψευδώνυμο της Alice Ernestine Prin, καλλιτέχνιδος-μοντέλου, που έζησε μέχρι το 1953 και αγαπούσε τους πειραματισμούς)- είναι ευρηματική και λιχούδα, ταξιδεύτρια της γεύσης και λάγνα ως προς τις γευστικές απολαύσεις. Εχει χαρτογραφήσει την Ελλάδα εντοπίζοντας στο χάρτη -που υπάρχει στο κατάστημα- τους καλύτερους μεζέδες, τα τερουάρ και τις πατρίδες κάθε ποικιλίας.

Τι πίνουμε: Προς το παρόν διατίθενται 50 ετικέτες Ελλήνων παραγωγών, από τις οποίες το 80% σερβίρεται και σε ποτήρι, σε 75 ml και 100 ml. Στο μικρό μενού της πολύ ενδιαφέρον ήταν το γλυκόξινο παιχνίδι με τα τρία είδη τυριού και μελιού (μανούρι με μέλι φασκομηλιάς, λαδοτύρι Μυτιλήνης με μέλι από ρείκι, αρσενικό Νάξου με μέλι από άνθη πορτοκαλιάς). Δοκιμάσαμε φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και καπνιστό χέλι και αφήσαμε τη σούπα ημέρας, την ποικιλία αλλαντικών και τους λοιπούς μεζέδες για την επόμενη φορά που θα επισκεφτούμε την Kiki, δηλαδή τη Ρόζα. Την Kiki de Grèce της Ρόζας στο Σύνταγμα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT