ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Tρίκρηνα: Μοσχαρίσια γάλακτος value for money

Είναι κρίμα να βρεθείτε στην ορεινή Κορινθία και να μη δοκιμάσετε τη μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος της ταβέρνας.

19.11.2018| Updated: 25.06.2021
Tρίκρηνα: Μοσχαρίσια γάλακτος value for money

Είναι κρίμα να βρεθείτε στην ορεινή Κορινθία και να μη δοκιμάσετε τη μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος της ταβέρνας Τρίκρηνα.

Η θέση: Λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν από τη λίμνη Δόξα, κοντά στο χωριό Μεσινό.

Η ατμόσφαιρα: Ο χώρος είναι μεγάλος και άνετος με τζάκι και πολλά παράθυρα, η εξυπηρέτηση άριστη, ακόμα και όταν το μαγαζί είναι γεμάτο. Τα Σαββατοκύριακα θα δείτε παρέες και οικογένειες που επισκέπτονται τα χωριά της ορεινής Κορινθίας, τις καθημερινές έχει πολλή περισσότερη ησυχία και λιγότερο κόσμο.

Το φαγητό: Δεν έχω φάει πιο νόστιμη μοσχαρίσια μπριζόλα. Το μέγεθος της μερίδας δεν στάθηκε ικανό να με πτοήσει, κατάφερα να τη φάω σχεδόν όλη. Η οικογενειακή ταβέρνα που βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα πριν από τη λίμνη Δόξα φημίζεται για τα καλά και νόστιμα κρεατικά της. Και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού ό,τι σερβίρεται προέρχεται από την ιδιόκτητη φάρμα, όπου εκτρέφονται ελευθέρας βοσκής μοσχάρια, χοιρινά, αρνιά και κατσίκια. Τα ζώα βόσκουν στις πλαγιές της Ζήρειας και στον κάμπο του Φενεού και τροφοδοτούν τόσο την ταβέρνα όσο και το κρεοπωλείο της οικογένειας. Εξίσου νόστιμα τα παϊδάκια, αλλά και το κοκορέτσι και το μπιφτέκι. Εκτός από τα ψητά, μαγειρεύουν καθημερινά και 2-3 φαγητά, μοσχαράκι κοκκινιστό με μακαρόνια, αρνάκι στη γάστρα, φασολάδα. Σερβίρουν χορτόπιτες με ντόπια χορταρικά και χειροποίητο φύλλο, φάβα, τυροκαυτερή, τζατζίκι και πατάτες τηγανητές κομμένες στο χέρι. Στο τέλος θα σας κεράσουν καρυδόπιτα σπιτική ή ρυζόγαλο.

Ο λογαριασμός: Οι τιμές στο κρεοπωλείο και στην ταβέρνα είναι ο ορισμός του value for money. Μπορείτε να προμηθευτείτε κρεατικά και για το σπίτι. Υπολογίστε περίπου 15€/άτομο με ποτό.

Η κάβα: Μπίρες, κρασί χύμα και εμφιαλωμένο και αποστάγματα.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 12.00- 23.00

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT