ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Στο Χάνι του Χανιά (Τρίκαλα Κορινθίας)

Εκδρομή στο βουνό χωρίς κρεοφαγία γίνεται; Δεν γίνεται!

25.01.2013| Updated: 20.05.2022
Στο Χάνι του Χανιά (Τρίκαλα Κορινθίας)

Εκδρομή στο βουνό χωρίς κρεοφαγία γίνεται; Δεν γίνεται!

Η θέση: Στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας. Δίπλα από την εκκλησία του Αγ. Γεράσιμου, στην καρδιά του χωριού.

Η ατμόσφαιρα: Παραδοσιακό ψητοπωλείο με θαμώνες ντόπιους (ευτυχώς) και τουρίστες. Καθίσαμε σε μια αίθουσα με τζάκι· τις ζεστές μέρες θα απολαύσετε το φαγητό σας στα τραπεζάκια που περιμένουν υπομονετικά στη μικρή αυλή του μαγαζιού. Το σέρβις γρήγορο και ευγενικό ακόμα και την ώρα αιχμής που το επισκεφθήκαμε – Κυριακή μεσημέρι. Από τις λίγες ψησταριές που φεύγεις χωρίς να μοσχοβολάς… τσίκνα!

Το φαγητό: Εκεί θα πάτε για παϊδάκια, μας είπανε. Έτσι και πράξαμε: βάλαμε στη μέση μια μεγάλη πιατέλα με ζουμερά παϊδάκια – από μικρά αρνάκια που είναι και η «εποχή» τους όπως μας πληροφόρησε η ευγενική σερβιτόρα-, κοντοσούβλι για παράλληλο τσιμπολόγημα και μια ολόφρεσκη λαχανοσαλάτα με καρότο για να σπάσει η «κρεατίλα». Πατάτες τηγανητές, σπιτικές φυσικά, συνόδευαν τις μερίδες οπότε δεν χρειάστηκε να παραγγείλουμε επιπλέον πιάτο.

Ο λογαριασμός: Περί τα 12 ευρώ το άτομο χωρίς πιοτό. Αξίζει.

Η κάβα: Χύμα κρασί δικής τους παραγωγής, λευκό και κόκκινο, μικρή λίστα με εμφιαλωμένα κρασιά Νεμέας και 2-3 μπίρες.

Επιπλέον πληροφορίες: Στο συγκεκριμένο σημείο θα βρείτε εύκολα χώρο για πάρκινγκ. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά από τις 10.00 π.μ. εως αργά το βράδυ.

Άνω Τρίκαλα Κορινθίας, τηλ: 27430-911.40, 6946-50.06.45.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Για κρέας

Κορινθία

Πελοπόννησος

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT