ΜΠΙΡΑ

Σαββατοκύριακο με μπιροποσίες και εκδηλώσεις

Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου κάνουμε γευσιγνωσία μπίρας στα «ανοιχτά ζυθοποιεία» σε όλη τη χώρα.

08.09.2022| Updated: 09.09.2022
Σαββατοκύριακο με μπιροποσίες και εκδηλώσεις

Όσο διαδεδομένος είναι ο οινοτουρισμός και οι γευσιγνωσίες οίνων, τόσο ασυνήθιστες είναι οι αντίστοιχες δραστηριότητες στον χώρο της μπίρας. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» που διοργανώνεται για τρίτη φορά, από την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Στη διάρκεια του διημέρου τα ζυθοποιεία θα ανοίξουν για το κοινό, κι όσοι πιστοί προσέλθουν θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να δοκιμάσουν μπίρα απευθείας από την κάνουλα του καζανιού, αλλά και να ξεναγηθούν στον μαγικό κόσμο της παραγωγής της μπίρας, να κάνουν ερωτήσεις και να μάθουν όσα ήθελαν πάντα να ρωτήσουν για το αγαπημένο τους ποτό. Πότε παράχθηκε η πρώτη μπίρα και από ποιους, ποια είναι τα βασικά συστατικά της και πως ορίζει η νομοθεσία την παραγωγική διαδικασία της, ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι μπίρας και πώς μπορούμε να τους ξεχωρίσουμε βάσει των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους. Θέλετε κι άλλα; Ποια θερμοκρασία και τι ποτήρια είναι ιδανικά για το σερβίρισμα της μπίρας, ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τη σερβίρουμε έτσι ώστε να δημιουργηθεί η σωστή ποσότητα αφρού, με ποια φαγητά ταιριάζει καλύτερα σύμφωνα με το στυλ της, και μήπως τώρα μπορούμε να περάσουμε στο παρασύνθημα και να ξεκινήσουμε τις γευσιγνωσίες; Ιδού μερικές ερωτήσεις που μπορείτε να απευθύνετε στους ειδικούς, ώστε να αξιοποιήσετε την εμπειρία σας στο έπακρον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠού πίνουμε craft μπίρα στην Αθήνα: 9 taprooms που αγαπάμεΠού πίνουμε craft μπίρα στην Αθήνα: 9 taprooms που αγαπάμε

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν παλιά και νέα ζυθοποιεία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, μικρά αλλά και μεγάλα σε όλη τη χώρα, προσφέροντας ποικιλία ζύθων από όλες τις κατηγορίες.

Ζυθοποιεία-μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών που συμμετέχουν:

Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE, Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ, Ζυθοποιία Χίου ΙΚΕ, Κορινθιακή Ζυθοποιία ΑΕ, Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ΑΕ, Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ, Μικροζυθοποιία Καβάλας, Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο, Μικροζυθοποιία Local streets beer, Μικροζυθοποιία Μυκόνου AEBE, Μικροζυθοποιία Septem OE, Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος ΑΕ, Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ, Πρότυπη Συνεργατική Νανοζυθοποιία ΟΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗλιούπολη: Κρυμμένα μαγειρεία, παλιά γαλατάδικα, ωραίες μπιραρίεςΗλιούπολη: Κρυμμένα μαγειρεία, παλιά γαλατάδικα, ωραίες μπιραρίες

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα, υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών www.ellinikienosizithopoion.gr

Η είσοδος στα συνεργαζόμενα ζυθοποιεία το διήμερο 10 και 11 Σεπτεμβρίου θα είναι ελεύθερη, ενώ για κάποιες δράσεις, ζητείται προεγγραφή ή/και τηρείται σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένων θέσεων. Συστήνεται η επικοινωνία του επισκέπτη απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθεί, για να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών