ΕΞΟΔΟΣ

Πού πίνουμε craft μπίρα στην Αθήνα: 9 taprooms που αγαπάμε

Μια αναδρομή στην ελληνική μικροζυθοποιία και ένας οδηγός για το πού πίνουμε αμερικάνικες, ευρωπαϊκές και ελληνικές craft μπίρες στην Αθήνα.

08.04.2022| Updated: 09.04.2022
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Πού πίνουμε craft μπίρα στην Αθήνα: 9 taprooms που αγαπάμε

Tι σημαίνει craft μπίρα και ποια είναι η διαφορά της από τη μπίρα μαζικής παραγωγής; Αν το καταλάβουμε αυτό, θα αντιληφθούμε και την αξία της μικροζυθοποιίας. Οι craft, λοιπόν, είναι μπίρες μικρής παραγωγής που κρύβουν μέσα τους το μεράκι του μικροζυθοποιού, σκοπός του οποίου είναι να πουλήσει πρώτα ποιότητα και έπειτα ποσότητα και γι’ αυτό χρησιμοποιεί άριστα υλικά, χωρίς τσιγκουνιές: θα αναζητήσει καλής ποιότητας βύνη και λυκίσκο, θα πειραματιστεί με πρώτες ύλες για να δημιουργήσει κάτι πρωτότυπο και διαφορετικό, θα προσπαθήσει να παράξει μια πιο προσεγμένη και ιδιαίτερη μπίρα, με πλούσια αρώματα και συνδυασμούς γεύσεων που θα ξαφνιάσουν ευχάριστα όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι αλλιώτικο απ’ αυτό που έπιναν μέχρι τότε.

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Oι πρώτες μικροζυθοποιίες

Η παραγωγή craft μπίρας ξεκίνησε στη δυτική ακτή της Αμερικής, στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Από τα ταξίδια του εκεί εμπνεύστηκε και ο Παύλος Εμμανουηλίδης, ο οποίος άνοιξε το 1997 την Craft, την πρώτη μικροζυθοποιία στην Ελλάδα. Πέρασαν όμως αρκετά χρόνια μέχρι να υπάρξει κάποια εξέλιξη στον κλάδο, με πιο σημαντική τη δημιουργία της μικροζυθοποιίας Septem. Το 2009, στο Ωρολόγιο Ευβοίας, ο Σοφοκλής Παναγιώτου και ο αδερφός του, Γιώργος, ξεκίνησαν μια προσπάθεια που κέρδισε τους καταναλωτές κι ενέπνευσε τους νεότερους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Τα δύο αδέρφια δημιούργησαν μπίρες τόσο ιδιαίτερες, που εξάγονται σε όλο τον κόσμο. Η πολυβραβευμένη Sunday’s Honey Golden Ale, μια ξανθιά Pale Ale με αρώματα, γεύσεις εσπεριδοειδών και βοτανικότητα, αλλά και η καινούργια Septem LAVA Imperial Red IPA -η πρώτη ελληνική Imperial India Red Ale-, σε κόκκινο χρώμα με πορτοκαλί ανταύγειες και αρώματα καραμέλας, είναι από τις καλύτερες που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Η Μικροζυθοποιία Χίου ήταν επίσης από τα πρώτα success story του είδους. Δύο φίλοι, εκ των οποίων ο ένας ερασιτέχνης ζυθοποιός, αποφάσισαν να ασχοληθούν με την παραγωγή χειροποίητης μπίρας, βρήκαν έναν μικρό χώρο στον Κάμπο Χίου και άρχισαν να παράγουν τη Φρέσκια Χιώτικη μπίρα σε μικρές ποσότητες. Πολύ γρήγορα το προϊόν τους αγαπήθηκε από ντόπιους και επισκέπτες και πλέον η Μικροζυθοποιία Χίου έχει επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της και παράγει πολλές διαφορετικές μπίρες, με πιο γνωστή τη Chios Beer IPA (India Pale Ale) και τη Chios Beer Wheat (μπίρα με μαστίχα), μοναδική, με βελούδινη υφή, νότες ψωμιού και ευχάριστο άρωμα μαστίχας που σε ταξιδεύει στο νησί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουκάκι: 10 στέκια για φαγητό και ποτό γύρω απ’ την ΟλυμπίουΚουκάκι: 10 στέκια για φαγητό και ποτό γύρω απ’ την Ολυμπίου
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

H άνθηση

Όσοι ασχολούνται με την παραγωγή μπίρας θεωρούν ότι πραγματική ώθηση στη μικροζυθοποιία έδωσε η οικονομική κρίση, πράγμα οξύμωρο αν σκεφτεί κανείς πως οι περισσότεροι κλάδοι επηρεάστηκαν αρνητικά. Έγινε ωστόσο κάτι ενδιαφέρον στα χρόνια της ύφεσης: πολλοί χομπίστες και λάτρεις της μπίρας άρχισαν να ασχολούνται με την παραγωγή της στο σπίτι, το λεγόμενο homebrewing. Ξεκίνησαν να φτιάχνουν τη δική τους μπίρα για να τιμήσουν το αγαπημένο τους ποτό, να δημιουργήσουν γεύσεις και στιλ που δεν έβρισκαν στην αγορά και να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους. Το homebrewing οδήγησε, τελικά, στη δημιουργία μιας κοινότητας. Οι homebrewers μαζεύονται σε σπίτια, «βράζουν» μπίρες, κάνουν δοκιμές, πειραματίζονται με υλικά και συνταγές, περνάνε όμορφα και πολλοί από αυτούς το εξελίσσουν και ξεκινούν την προσπάθεια για διάθεση της μπίρας τους στην αγορά.

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Με αρχή το 2015 έως σήμερα μπορούμε να μιλάμε για μια έκρηξη στην ελληνική μικροζυθοποιία. Η αγορά διψάει για κάτι καινούργιο και οι homebrewers γίνονται πλέον microbrewers. Φίλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους, επενδύουν σε εγκαταστάσεις, ανοίγουν ζυθοποιίες που παράγουν σημαντικές craft μπίρες. Η Noctua είναι η πρώτη μικροζυθοποιία στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί μια ισχυρή κοινότητα μπιρόφιλων. Το ζυθοποιείο τους ανοίγει για το κοινό, κάνουν ξεναγήσεις και εκδηλώσεις και φτιάχνουν τη Noctua Ale (Head Twister) και τη Noctua Black IPA (Night Vision), που πλέον συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα της αθηναϊκής craft σκηνής. H σερραϊκή Voreia κερδίζει το δικό της μερίδιο αγοράς, όχι μόνο στη βόρεια Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Η Άλη στη Θεσσαλονίκη παίρνει το όνομά της από την αλητεία, την περιπλάνηση και καθιερώνεται γρήγορα ως η μπίρα της συμπρωτεύουσας. Η Νissοs στην Τήνο γίνεται τόσο δημοφιλής σε τουρίστες και ντόπιους, ώστε η ζήτησή της πιέζει για μεγαλύτερη παραγωγή. Και άλλα νησιά μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι: η Crazy Donkey στη Σαντορίνη κερδίζει τις εντυπώσεις, καθώς είναι η πρώτη ΙΡΑ (India Pale Ale) που παράγεται στην Ελλάδα και γίνεται αποδεκτή με ενθουσιασμό από ένα μεγάλο κοινό τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Κάνει εξαγωγές στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ, στη Νορβηγία, στη Δανία, στην Ελβετία και στη Βρετανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗλιούπολη: Κρυμμένα μαγειρεία, παλιά γαλατάδικα, ωραίες μπιραρίεςΗλιούπολη: Κρυμμένα μαγειρεία, παλιά γαλατάδικα, ωραίες μπιραρίες
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Nomad brewers και στροφή στο design

Μια άλλη συνθήκη που συνετέλεσε στην ανάπτυξη της ελληνικής μικροζυθοποιίας είναι το nomad (gypsy) brewing. Παραγωγοί μπίρας που δεν έχουν τις δικές τους εγκαταστάσεις συνεργάζονται με ήδη υπάρχουσες μικροζυθοποιίες για να «βράσουν» τις πρωτότυπες συνταγές τους. Το μοντέλο λειτουργεί αμέσως και η κοινότητα μεγαλώνει ταχύτατα. Οι ζυθοποιοί πλέον εξάγουν, κάνουν φεστιβάλ, συνεργάζονται με συναδέλφους τους στο εξωτερικό και φτιάχνουν από κοινού προϊόντα, βραβεύονται σε διεθνείς διαγωνισμούς και, κυρίως, παράγουν μπίρες οι οποίες στέκονται επάξια δίπλα στις ξένες. Η Αθήνα και η Ελλάδα μπαίνουν στον χάρτη και αναγνωρίζονται ως αξιόλογη δύναμη του nomad brewing. Η αθηναϊκή Dark Crops, για παράδειγμα, γεννήθηκε σε ένα μπαλκόνι του Παλαιού Φαλήρου και πλέον κερδίζει βραβεία στο εξωτερικό.

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Από το 2015 μέχρι σήμερα, η ανάπτυξη είναι ραγδαία. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως σχεδόν κάθε εβδομάδα εμφανίζεται μια καινούργια μπράντα μπίρας. Η άνθηση της μικροζυθοποιίας δημιουργεί ανταγωνισμό και πλέον οι παραγωγοί, εκτός από ένα καλό προϊόν, προσπαθούν να ξεχωρίσουν επενδύοντας και στο design. Οι μπίρες Brewtiful συσκευάζονται σε απίθανα μπουκάλια και κουτάκια αλουμινίου που έχουν σχεδιάσει ταλαντούχοι γραφίστες. Οι μπίρες Blame the Sun με την Tiki αισθητική τους ξεχωρίζουν στο ράφι. Μία ακόμη συσκευασία που κλέβει τα βλέμματα είναι αυτή της lager Chloe, μιας συνεργατικής μπίρας από την Alea και τη δημοφιλή ζυθοποιία Strange Brew.

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Τo lockdown βοήθησε την ελληνική μικροζυθοποιία

Κατά την περίοδο του lockdown η κατανάλωση μπίρας αυξάνεται και οι μπιρόφιλοι ψάχνονται ακόμη περισσότερο με τις γεύσεις, παραγγέλνουν online, μαζεύονται σε σπίτια και κάνουν μπιρογνωσίες. Είναι η εποχή που αρχίζουν να ξεφυτρώνουν τα πρώτα taprooms –μαγαζιά που σερβίρουν και πουλάνε μόνο φρέσκια craft μπίρα–, τα οποία γρήγορα γίνονται στέκια όπου συναντιούνται οι γνώστες, αλλά και όλοι όσοι θέλουν να μυηθούν στη χειροποίητη μπίρα. To Tales of Ales στο Σύνταγμα, το Strange Brew στο Κουκάκι, το Blame The Sun πάλι στο Κουκάκι, το Beans and hops στα Άνω Πατήσια, το Sorry Mum στην Αγία Παρασκευή, ο Αλχημιστής στην Πετρούπολη, το Black Hole στην Κυψέλη και, πιο πρόσφατα, το Paragon στην Ηλιούπολη αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο απολαμβάνουμε πλέον έξω την μπίρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ πιο μικρή μικροζυθοποιία της Αθήνας βρίσκεται στο ΧαλάνδριΗ πιο μικρή μικροζυθοποιία της Αθήνας βρίσκεται στο Χαλάνδρι

Τα taprooms της Αθήνας

Sorry Mum

Άνοιξε το 2015 σε μια γειτονιά που δεν είχε μεγάλη σχέση με την craft μπίρα. «Ξεκινήσαμε με κάποιες μπίρες που μας άρεσαν από ξένες και ελληνικές μικροζυθοποιίες», εξηγεί ο Κώστας, ο ιδιοκτήτης του. «Άρχισε να πηγαίνει καλά και αποκτήσαμε συγκεκριμένο κοινό που ψάχνει μπίρες της αμερικανικής και της ευρωπαϊκής craft ζυθοποιίας. Δεν φέρνει άλλος στην Αθήνα μεγαλύτερη ποικιλία και ποσότητες από το Sorry Mum. Το πήγαμε πέρα από την BrewDog, γιατί θέλαμε αυτός που θα έρθει μέχρι την Αγία Παρασκευή να έχει έναν καλό λόγο να το κάνει», τονίζει. Εδώ βρίσκουμε 300 ετικέτες, τις οποίες μπορούμε να απολαύσουμε στον προαύλιο χώρο του μαγαζιού ή να τις πάρουμε στο σπίτι. Φοβερές παλαιωμένες, Barley Wine με κριθάρι, Old Ale βαριές με γλυκιά επίγευση, Double IPA και ακόμα μπίρες από μικροζυθοποιίες που τρέχουν γυναίκες και πολλά κουτάκια τα οποία, όπως μας ενημέρωσε ο Κώστας, είναι μια τάση που έχει αγαπήσει τόσο ο κόσμος, ώστε έχει ανεβάσει τις πωλήσεις.

Ελβετίας 21, Αγία Παρασκευή, Τ/ 211-01.30.985

 

Αλχημιστής

Άνοιξε το 2015 από δύο αδέρφια, τον Νίκο και τον Αλέξανδρο Λούντο, οι οποίοι αποφάσισαν να φέρουν ετικέτες απ’ όλο τον κόσμο για να τις προσφέρουν με αγάπη στο κοινό της Πετρούπολης. Στον μαυροπίνακα πάνω από την μπάρα γράφουν τις μπίρες που σερβίρουν και αλλάζουν σε εβδομαδιαία βάση περίπου: 10-15 guest taps (bottles & cans) Imperial Stout, IPA, Pale Ale, κ.α. από κάθε γωνιά της γης -Αμερική, Εσθονία, Δανία, Αυστρία, Ουγγαρία-, ενώ άλλες 10 είναι σταθερές αξίες και αγαπημένες των θαμώνων – Lager, Weiss, Stout, Trappist, IPA–, που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό. Βρίσκουμε ακόμα εγχώριες ετικέτες από αγαπημένες μικροζυθοποιίες. Η καταρτισμένη  ομάδα βοηθάει και εξηγεί τα πάντα στους πελάτες για τις ποικιλίες και τα χαρακτηριστικά τους. Διοργανώνονται επίσης βραδιές γευσιγνωσίας.

25ης Μαρτίου 130, Πετρούπολη, Τ/216-70.04.245

 

Paragon

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Σε έναν εντυπωσιακό, πρώην βιομηχανικό χώρο στην Ηλιούπολη βρήκε στέγη η Paragon Brewery, το καινούργιο μικροζυθοποιείο του Γιάννη Ψιμούλη, του Τάσου και της Ελευθερίας Παπαδάκη, που σερβίρει νόστιμη craft μπίρα σε απόσταση λίγων μέτρων από το σημείο παραγωγής της. Εκεί όπου άλλοτε λειτουργούσε ένα σιδεράδικο βρίσκονται πλέον το taproom και το εργαστήριο. Η μεγάλη τζαμαρία πίσω από το μπαρ είναι το μόνο που χωρίζει τους επισκέπτες από τα καζάνια, στα οποία τρεις νέοι ζυθοποιοί «μαγειρεύουν» τις δοκιμασμένες συνταγές τους και πειραματίζονται διαρκώς πάνω σε νέες, ενδιαφέρουσες γεύσεις. Η φρουτένια Falifornia, μια American Pale Ale που φτιάχνουν εμπλουτίζοντάς τη με λυκίσκους Sabro και El Dorado, έγινε sold out μέσα σε λίγες μέρες, ενώ η American IPA Άρρηκτος, μια συνεργατική μπίρα που έβρασαν μαζί με τη ζυθοποιία Αναστασίου έχει αποκτήσει κι αυτή θαυμαστές. Οι κάνουλες της Paragon ανανεώνονται σε εβδομαδιαίο βάση με μπίρες δικές τους, με άλλες που μόλις κυκλοφόρησαν στην αγορά ή με παλαιότερες που θεωρούνται πλέον κλασικές.

Λεμεσού 3, Ηλιούπολη, T/6981-947.030

 

Tales of Ales

Η Tales of Ales είναι μια εξειδικευμένη κάβα μπίρας, όπου παράλληλα μπορείτε να απολαύσετε εκείνη της επιλογής σας. Η αγάπη για την πραγματικά καλή μπίρα και η επιθυμία να προσφέρουν όσο το δυνατόν πιο πολλούς ποιοτικούς ζύθους, εγχώριους και εισαγόμενους, οδήγησαν στη δημιουργία ενός χώρου στην καρδιά της Αθήνας. Πίσω από το πρότζεκτ βρίσκονται ο Κώστας Φραντζέσκος και ο Άγις Κόντος, γνωστός στους λάτρεις της ποιοτικής μπίρας από τη θητεία του στο Βeer Factory -όπου υπηρετούσε την craft σκηνή (και όχι μόνο) με πληρέστατο τρόπο-, αλλά και από την ιντερνετική του αρθρογραφία στο beer.gr. Στο κέντρο της πόλης μπορείτε να ζήσετε μία αυθεντική εμπείρια craft μπίρoποσίας!

Μιλτιάδου 19, Σύνταγμα, Τ/210-32.52.540

 

Blame the Sun

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Ένα από τα πρώτα taprooms που άνοιξαν στην Αθήνα, στη φιλοσοφία των αντίστοιχων λονδρέζικων: απλός χώρος χωρίς τραπέζια, μπίρα στο χέρι, craft μπίρες σε βαρέλια -με έμφαση στις καινούργιες που αλλάζουν κάθε εβδομάδα- και ένα community μπιρόφιλων οι οποίοι μαζεύονται για να δοκιμάσουν νέες, να απολαύσουν τις γνώριμες αγαπημένες τους και να συζητήσουν για τι άλλο; για μπίρα! To Blame the Sun είχε μεγάλη απήχηση κατά την περίοδο του lockdown, όταν οι μπιρόφιλοι άρχισαν να ψάχνονται ακόμη περισσότερο και, εκτός από το να παραγγέλνουν online, ήθελαν και να δοκιμάσουν κάπου χειροποίητη μπίρα. Στις κάνουλές του βρίσκουμε τις ομώνυμες craft μπίρες του ιδιοκτήτη Δημήτρη Λαδόπουλου σε Lager, Ale και Saison, όπως επίσης craft μπίρες από μικροζυθοποιίες απ’ όλη την Ελλάδα. Μας αρέσει γιατί ό,τι καινούργιο κυκλοφορεί το βρίσκουμε εκεί. Διαθέτει επίσης ενδιαφέρουσα ποικιλία από πατατάκια και πραγματικά καυτερές σάλτσες, δικής τους παραγωγής.

Βεΐκου 60, Κουκάκι, Τ/210-92.13.523

 

Strange Brew Taproom & Bottleshop

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Ο τίτλος του πρώτου taproom στην Αθήνα τους ανήκει. Άνοιξαν το 2019, αλλά είχαν ήδη την ομώνυμη μικροζυθοποιία με σημαντική παραγωγή και πολύ ιδιαίτερες μπίρες, όπως η IPA Jasmin, η Uncle Jams -που γίνεται με άλλη συνταγή σε κάθε βρασμό- και η Stout Mandy Black. H προσπάθειά τους βραβεύτηκε από τον Γαστρονόμο το 2020. Συνεργάζονται επίσης με διάφορες μικροζυθοποιίες -όπως η Kykao, η Blame the Sun, η Chaos, η Pinta της Πολωνίας-, ενώ μαζί με την Alea Brewing παράγουν μια υπέροχη Lager, την Chloe. Εμείς δοκιμάσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα μπίρα, τη Cellar Jams, που παλαιώνεται σε δρύινα βαρέλια κρασιού και αποκτά μια γεύση ανάμεσα σε κρασί και μπίρα – ιδανική για food pairing.

Φαλήρου 86, Κουκάκι, Τ/210-92.32.146

 

Black Hole Kipseli

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Το μαγαζί μετράει μόλις τέσσερις μήνες. Η Βίκυ και ο Θανάσης άνοιξαν αυτό το ιδιαίτερο tap room με έμπνευση από το Βερολίνο. «Ζήσαμε εκεί και μας άρεσε αυτή η κουλτούρα. Τα μαγαζιά που συνδυάζουν αλλιώτικα πράγματα, όπως το βίντεο κλαμπ με το μπαρ, το τατουατζίδικο με το λαϊβάδικο, το ψιλικατζίδικο με το κατάστημα μουσικών οργάνων. Εμείς αποφασίσαμε να συνδυάσουμε το βινύλιο με craft μπύρες. Είμαστε ένα δίσκο-μπιράδικο», μας είπαν. Εκεί βρίσκουμε ελληνικές και ευρωπαϊκές craft μπίρες που συνεχώς ανανεώνονται. Η σέρβικη Dogma, η ελληνική Κυρία Τούλα, η γνωστή Noctua και τα εισαγόμενα αναψυκτικά Club Mate είναι κάποιες από τις επιλογές. Η μικρή αλλά πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή δίσκων τους είναι κυρίως από την punk-rock σκηνή, αλλά βρίσκεις και all time classic άλμπουμ των Iggy Pop, David Bowie, Jimmy Hendrix, Nirvana, Guns ‘n’ Roses, Joy Division, ενώ δεν λείπουν και οι παραγωγές από την εγχώρια underground σκηνή.

Κυψέλης 25, Τ/698-03-22-064

 

Local Pub

Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη
Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη

Η μικρή παμπ στα αγγλικά-ιρλανδέζικα πρότυπα, η οποία βρίσκεται μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο στη Χαϊμαντά, ήταν ένα από τα πρώτα μαγαζιά που έβαλε στις κάνουλές του ελληνικές craft μπίρες και στήριξε τις προσπάθειες των μικροζυθοποιείων και των νομάδων ζυθοποιών. Ο Φώτης Αναστασίου, μετά από αρκετά ταξίδια στο εξωτερικό και εντυπωσιασμένος από τον μαγικό κόσμο του ζύθου αποφάσισε, εν μέσω κρίσης, να ανοίξει την «τοπική» παμπ. Η προσπάθειά του πέτυχε και πλέον έχει φτιάξει και τη δική του μικροζυθοποιια, η οποία βρίσκεται δίπλα ακριβώς. Στη Local pub πίνουμε craft μπίρες από βαρέλι που αλλάζουν τακτικά: Από τη ζυθοποιία Αναστασίου την Καθημερινή, μια δροσιστική Lager, την Αστερόεσσα, μια αυθεντική Pale Αle και τη δυνατή αλλά ευκολόπιοτη Stout Άλκιμη, από τη ζυθοποιία Magania την IPA και από τη Sparta επίσης την IPA.

Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι, T/694-086.4443

 

Beans and Hops

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beans & Hops (@beans_and_hops)

Μια πρωτότυπη ιδέα με speciality καφέ και μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα με craft μπίρες από εγχώριες και ξένες μικροζυθοποιίες, που ανανεώνονται διαρκώς και ξαφνιάζουν ευχάριστα τους μπιρόφιλους. Αυτόν τον καιρό βρίσκουμε Uncle Jam Tale, μία γευστική Sour IPA σε κουτάκι, τη Nebuchadnezzar IPA της Omnipollo σε βαρέλι, τη Dream Imperial Stout από τη Fuerst Wiacek και αυτή στα tap και επίσης σε κουτάκι από Αγγλία Beavertown: Brutalist Ipa και Gummy Ipa.

Λεωφόρος Ηρακλείου 43, Άνω Πατήσια, Τ/ 210-20.22.026

Καφέ

Κάβες

Αγία Παρασκευή

Αθήνα

Ηλιούπολη

Κουκάκι

Χαλάνδρι

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών