ΜΑΓΑΖΙΑ

Μαναβική από το Μπακάλικο

Το Παραδοσιακό Μπακάλικο του Γιάννη Βογιατζιδάκη δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις...

01.08.2017| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Μαναβική από το Μπακάλικο

Το Παραδοσιακό Μπακάλικο του Γιάννη Βογιατζιδάκη δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Βραβευμένο από τα Βραβεία Ποιότητας του «Γαστρονόμου» για το εύρος και την ποιότητα των προϊόντων του αλλά και για το ηθικό εμπόριο που πρεσβεύει, εξελίσσεται διαρκώς, με στόχο να ικανοποιεί τους πελάτες του. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, λοιπόν, αφιέρωσε 25 τ.μ. από το παντοπωλείο της Ηλιούπολης σε φρούτα και μαναβική. «Θέλησα να αξιοποιήσω τις επαφές που είχα με αξιόλογους παραγωγούς που καλλιεργούν καλά προϊόντα και είδα ότι οι πελάτες μου έμειναν πολύ ευχαριστημένοι».

Ο Γιάννης βάζει στο μαγαζί του πάντα προϊόντα εποχής, κάποια βιολογικά, όπως του Ρεθυμνιώτη Τσαγκαράκη και του Λασιθιώτη Καλατζάκη. Φέρνει συμβατικές φράουλες από τα Χανιά και βιολογικές από την Καραμάνου από το Ναύπλιο, από το Πόρτο Χέλι βερίκοκα Διαμαντοπούλου και τα πιο νόστιμα κεράσια, που όπως λέει είναι του Ροδοχωρίου! Από τέλη Μαΐου και για όλο το καλοκαίρι βρίσκουμε κρητικά ολόγλυκα καρπούζια και πεπόνια Ρεθύμνου. Για τις σαλάτες προτείνει κέιλ βιολογικό Αργολίδας, ντομάτες Μαραθώνα του μερακλή φίλου του Βαγγέλη Αβατζά, αγγουράκια, ντοματίνια και βλίτα Ρεθύμνου. «Του Μυτιληνιού Κοξάρη οι πατάτες από τον Μεσότοπο είναι πεντανόστιμες. Είναι, βλέπεις, από ηφαιστειογενή εδάφη», τονίζει.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών