ΑΓΟΡΑ

Madonna: Ένα γουστόζικο upper market στα Βόρεια

Συνδυάζει τα καλά του σούπερ μάρκετ με αυτά του ντελικατέσεν, με ψαγμένα προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές.

23.09.2021
Madonna: Ένα γουστόζικο upper market στα Βόρεια

Tα ψώνια στο Madonna, στο νέο upper market στη Δροσιά που άνοιξε τον περασμένο Μάιο, έχουν αυτόν τον κοσμποπολίτικο αέρα και την αισιοδοξία που νιώθεις κάθε φορά που βρίσκεσαι σε αεροδρόμιο. Πρώτη θετική εντύπωση, σε υποδέχονται καλοφροντισμένα παρτέρια με λογής-λογής χρωματιστά λουλούδια και αρωματικά. Δεύτερη θετική εντύπωση, οι εξωτερικοί χώροι είναι πολύ καθαροί και η ειδικά διαμορφωμένη ράμπα για τα άτομα με αναπηρία είναι φαρδιά και φιλόξενη – πόσο σημαντικό να προβλέπεις υποδομές και εγκαταστάσεις για όλους. Τρίτη θετική εντύπωση, δεν αισθάνεσαι ότι «πνίγεσαι» από τις εκατοντάδες επιλογές προϊόντων, όπως συμβαίνει στα συμβατικά σούπερ μάρκετ. Τα θεματικά τμήματα, που μοιράζονται σε ένα ισόγειο 400 τ.μ., είναι με τέτοιον τρόπο διαμορφωμένα, και τα προϊόντα είναι τόσο προσεκτικά επιλεγμένα και τοποθετημένα στο ράφι, που σου δίνουν τη δυνατότητα να προσανατολιστείς αμέσως και να εντοπίσεις εύκολα αυτό που θες.

Άλλωστε, αυτή ήταν και η βασική ιδέα όταν στηνόταν το concept του γουστόζικου καταστήματος, με τα ιταλικά δάπεδα αναγεννησιακού τύπου, τα γήινα χρώματα και τις ωραίες-φωτεινές προθήκες, να λειτουργήσει σαν σύγχρονη γέφυρα ανάμεσα στο ντελικατέσεν και στο σούπερ μάρκετ. Και με δεδομένο ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τα εγκαίνια, φαίνεται πώς το στοίχημα το έχει κερδίσει, καθώς κάθε προϊόν που φιλοξενεί έχει τον δικό του λόγο ύπαρξης. Και μη φανταστείτε ψηλομύτικα προϊόντα που κοστίζουν μια περιουσία – εδώ το «ψαγμένο», είτε προέρχεται από την Ελλάδα, όπου έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην ανάδειξη των μικρών παραγωγών, είτε από το εξωτερικό, είναι συνώνυμο του ποιοτικού. Το οποίο μάλιστα πωλείται και σε φυσιολογικές, πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Σαλάμι Νάπολης ή Λευκάδας;

Μπαίνοντας συναντάμε δεξιά την κατηγορία του πρωινού, δηλαδή ράφια που εξυπηρετούν όλες τις διατροφικές ανάγκες για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με ένα πλήρες γεύμα. Δημητριακά, αποξηραμένα φρούτα, ροφήματα, διάφορες υπερτροφές, μαρμελάδες και μέλια έχουν την τιμητική τους, ενώ ξεχωρίζουν ιδιαίτερες γεύσεις, όπως το άλειμμα φουντουκιού, λιναρόσπορου και κακάο της οικογένειας Μπαρδάκη από την Πιερία. 

Πιο δίπλα βρίσκεται η μαναβική, που συνδυάζει αρμονικά τα καλούδια της ελληνικής γης (αρκετά βιολογικά) με εξωτικές προσθήκες, σαν το φρούτο του δράκου (dragon fruit) που είχε γίνει κυριολεκτικά viral. Απέναντι ακριβώς, στο κέντρο δηλαδή του καταστήματος, βρίσκεται μια μεγάλη προθήκη σε σχήμα «π», η οποία φιλοξενεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ποικιλία αλλαντικών και τυριών, ισορροπώντας έξυπνα ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους παραγωγούς. Σαλάμι Νάπολης ή Λευκάδας; Γραβιέρα με τρούφα από την Κω ή gouda tartufo από την Ολλανδία;

Γενικότερα, όλα τα τμήματα του Madonna εξυπηρετούν την ίδια λογική, συμπληρώνουν τις γευστικές επιλογές χωρίς να κανιβαλίζουν τις επιμέρους κατηγορίες των προϊόντων. Η κάβα διαθέτει από κρασιά του Νέου Κόσμου μέχρι «βαριές» ιταλικές ετικέτες και προσεγμένες ελληνικές ποικιλίες, το κρεοπωλείο έχει μια νοικοκυρεμένη γκάμα βιολογικών κρεάτων, και η προθήκη με τα κρύα ορεκτικά, όπως μαμαδίσια ντολμαδάκια και μύδια καπνιστά, σε προκαλεί να ανοίξεις επί τόπου ούζο. Τέλος, ενδιαφέρον έχει και η κουζίνα του καταστήματος, η οποία καθημερινά σερβίρει για πακέτο στο σπίτι ελληνικές συνταγές ελάχιστα «πειραγμένες», όπως τα φασολάκια με κρασί και μυρωδικά. Κάθε Κυριακή ανανεώνεται το μενού της εβδομάδας, οπότε αυτό επιτρέπει σε μεγάλο βαθμό την εποχικότητα των πιάτων.

Διαθέτει εξωτερικό πάρκινγκ και είναι προσβάσιμο για άτομα με ειδικές ανάγκες. Aυτές τις ημέρες ετοιμάζεται και η ιστοσελίδα με τις ηλεκτρονικές παραγγελίες για εντός Αττικής.

Madonna

Λεωφόρος Θησέως 2, Δροσιά

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών