ΑΓΟΡΑ

Εδώ οι καλές λαγάνες: Βρήκαμε τα καλύτερα ξεφουρνίσματα

Αν δεν έχετε διάθεση για ζύμωμα ή πειραματισμούς, αυτοί οι φούρνοι ξεφουρνίζουν υπέροχες λαγάνες. Κάντε τηλεφωνική κράτηση, πηγαίνετε νωρίς και αποφύγετε τις ουρές.

12.03.2021| Updated: 26.02.2023
Εδώ οι καλές λαγάνες: Βρήκαμε τα καλύτερα ξεφουρνίσματα

Αν αποφασίσετε να φτιάξετε την δική σας σας έχουμε μερικές απλές και εγγυημένες συνταγές που μπορείτε να βρείτε εδώ. Αν δεν έχετε διάθεση για ζύμωμα ή πειραματισμούς, οι φούρνοι που ακολουθούν ξεφουρνίζουν υπέροχες λαγάνες. Κάντε τηλεφωνική κράτηση, πηγαίνετε νωρίς και αποφύγετε τις ουρές.

Νότια

Σέκκας

Από τις πιο μεστές στη γεύση, χάρη στο καλό τους προζύμι αλλά και το ιδιαίτερο ψήσιμο. Η λαγάνα του Μιχάλη Σέκκα φτιάχνεται με κίτρινο αλεύρι και προζύμι, ψήνεται σε χαμηλή φωτιά στα ξύλα και έχει κόρα τραγανή και ψίχα αφράτη. Σουσάμι και μαυροκούκι για διακόσμηση και έξτρα άρωμα. Παραγγείλτε εγκαίρως.

Παλαμηδίου 62, Πειραιάς, Τ/ 210-49.13.347

Κατσαρός Bakery and Pastry

Βγάζουν απλή κλασική με σουσάμι, βγάζουν και με γλυκάνισο, συνολικά περί τα πέντε είδη θα βρείτε. Σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε αυτή με το καρύδι.

Σάκη Καράγιωργα 56 και Ξενοφώντος, Γλυφάδα, T/210-96.30.914

Ηπειρώτισσα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IPIROTISSA® (@ipirotissa)

Στον μπουτίκ φούρνο της Βούλας παράγουν δυο ειδών λαγάνες, κλασική λευκή με μαγιά και σουσάμι και μια ολικής άλεσης. Κάντε μια βόλτα και από τα ράφια του πληρέστατου ντελικατέσσεν τους δίπλα, για κάποιο premium θαλασσινό μεζεδάκι, ντιπ και γκουρμέ σάλτσες για το τραπέζι της ημέρας.

Λεωφόρος Ευελπίδων 32, Βούλα, Τ/210-89.53.929

Δαρεμάς

Ζυμώνονται στο χέρι, η διαδικασία παίρνει χρόνο, οπότε οι άνθρωποι στο εργαστήριο εργάζονται πολλές ώρες ώστε να καταφέρουν να παράξουν ικανές ποσότητες από την εξής μια λαγάνα: με κίτρινο αλεύρι, μαγιά και προζύμι, πασπαλισμένη με σουσάμι. Μιας που ήρθατε ως εδώ, μην φύγετε χωρίς τα διάσημα μουστοκουλουράκια τους.

Λεωφόρος Σουνίου 2, Μαρκόπουλο, Τ/ 22990-25.744

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ11 χαλβάδες από μάστορες που ξέρουν την τέχνη11 χαλβάδες από μάστορες που ξέρουν την τέχνη

 

Κέντρο

Black Salami

Στον new wave φούρνο των Εξαρχείων φέτος θα ξεφουρνίσουν μια περιορισμένη ποσότητα (300 κομμάτια) από τραγανές και αφράτες προζυμένιες λαγάνες μακράς ωρίμανσης. Εκτός από το κλασικό σουσάμι προτωτυπούν αρωματίζοντας το ψωμί και με λίγο μαχλέπι.

Ζωοδόχου Πηγής 71 & Μεθώνης, Εξάρχεια, Τ/ 211-41.87.956

Μαμά Ψωμί

Με προζύμι αργής ωρίμανσης και χωριάτικο αλεύρι από μικρούς επαρχιακούς μύλους ζυμώνουν στον φούρνο της Ραλλούς. Παράγουν και μια ολικής άλεσης, σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων. Ζυγίζουν περίπου 1000 γρ. έκαστη.

Ζαχαρίτσα 42-44, Κουκάκι, Τ/210-92.27.686

Ο Φούρνος του Τάκη

Για χρόνια θεωρείται μια από τις καλύτερες της Αθήνας. Κλασική, με άσπρο αλεύρι και μαγιά, πασπαλισμένη με σουσάμι, ζυγίζει περίπου 750 γρ. Αν ζείτε στα πέριξ του Κουκακίου, καλό θα ήταν να κάνετε κράτηση, καθώς ξεπουλάνε κάθε χρόνο.

Μισαραλιώτου 14, Κουκάκι, Τ/ 210-92.30.052

Ρεμούνδος

Στον καλό φούρνο της Κυψέλης η κλασική καθαροδευτεριάτικη, ζυμωμένη με μαγιά και άσπρο αλεύρι, βγαίνει σε δυο μεγέθη, κιλού και μισού κιλού. Έχουν ακόμα δύο παραλλαγές, μια ολικής και μία λαγάνα-ντοματόψωμο με ελιά.

Κυψέλης 37, Κυψέλη, Τ/ 210-82.15.808

Kora Bakery

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kora Bakery (@korabakery)

Μια δική τους εκδοχή λαγάνας, πασπαλισμένη με σουσάμι θα παρασκευάσουν λόγω της ημέρας. Φτιάχνεται με προζύμι και λίγη μαγιά, από αλεύρι λευκό και ολικής άλεσης. Εντός της θα βρείτε τις γνωστές φουσκάλες, δείγμα της επιτυχημένης ζύμωσης, του προζυμιού και της χειρωνακτικής εργασίας της καλά κουρδισμένης ομάδας τους. Στον φούρνο της Αναγνωστοπούλου έχουν ετοιμάσει φέτος καθαροδευτεριάτικες τσάντες που, εκτός από την λαγάνα, περιλαμβάνουν ένα μπουκάλι ούζο, σπιτική ταραμοσαλάτα και χαλβά με κακάο και θα είναι διαθέσιμες μόνο με προπαραγγελία.

Π. Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, Τ/ 210-36.27.855

Τρομερό Παιδί

Το πρωί της Δευτέρας μπορούμε να προμηθευτούμε τις λαγάνες των τρομερών παιδιών των Ιλισίων. Εκτός από την παραδοσιακή προζυμένια με σουσάμι, θα υπάρχουν επίσης τέσσερις εκδοχές, όπως μια με λιαστή ντομάτα και δεντρολίβανο και διάφορα είδη ελιάς ή μία με μαϊντανό και σκόρδο. Την Κ. Δευτέρα δεν θα είναι διαθέσιμα τα γλυκά και τα ψωμιά τους, ωστόσο μαζί με τις λαγάνες θα μπορέσουμε να αγοράσουμε τη δική τους ταραμοσαλάτα, χταποδοσαλάτα, σιμιγδαλένιο χαλβά και άλλες νηστίσιμες λιχουδιές.

Παπαδιαμαντοπούλου 30, Ιλίσια, Τ/ 210-77.77.537

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤαραμοσαλάτα με πολτό ελιάςΤι βάζει στην ταραμοσαλάτα ο Λευτέρης Λαζάρου;

Βόρεια

Φούρνος Φιλοθέη

Εδώ θα βρεις 5 διαφορετικές γεύσεις λαγάνας, εκτός από την κλασική, ολικής άλεσης, καλαμποκιού, ελιά-κρεμμύδι, ντομάτα-κρεμμύδι. Είναι από αγνά υλικά με φυσικό προζύμι και μαστίχα, την οποία δεν καταλαβαίνεις στη γεύση, αλλά κάνει τη διαφορά. Δοκίμασε επίσης την ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά, τα χειροποίητα ντολμαδάκια γιαλατζί και τις χειροποίητες πίτες, βλ. σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο. Από χαλβάδες θα βρεις πολύ μεγάλη ποικιλία της εταιρίας Sesamon σε ιδιαίτερες γεύσεις, όπως σοκολάτα ρούμπι, σοκολάτα φυστίκι, εσπρέσο και άλλες, χωρίς φοινικέλαιο, χωρίς ζάχαρη ή συντηρητικά. Επίσης έχουν τον πολύ καλής ποιότητας χαλβά Παπασταύρου από τα Γιαννιτσά.

Καποδιστρίου 86, Νέα Ιωνία, Τ/210-27.77.397

Bread B.C.

Στο καινούργιο τριτοκυμματικό αρτοποιείο του Χαλανδρίου ετοιμάζουν δύο ειδών λαγάνες- και οι δύο με προζύμι μακράς ωρίμανσης. Η μία είναι η κλασική λευκή και η άλλη ολικής με γλυκάνισσο.

Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι, Τ/210-68.51.961

The Bakers

Σαράντα οκτώ ώρες ωριμάζει η ζύμη της λαγάνας τους. Στην καλή αλυσίδα αρτοποιείων παρασκευάζουν μια λαγάνα με χωριάτικο αλεύρι, προζύμι σίκαλης αργής ωρίμανσης και καβουρδισμένο σουσάμι Νιγηρίας. Λόγω της ημέρας, είναι διαθέσιμες μόνο λαγάνες.

Βουλής 31-33, Σύνταγμα, Τ/210-99.04.020, Λεωφ. Πεντέλης 1, Χαλάνδρι, Τ/210-68.33.383 κ.α.

Καρράς

Στον οικογενειακό ξυλόφουρνο ψήνονται οι λαγάνες των αδερφών Καρρά. Βγάζουν κλασικές, με χωριάτικο κίτρινο αλεύρι αλλά και με σταρένιο λευκό, ολικής άλεσης, καλαμποκιένες αλλά και ζέας, όλες ψημένες στα ξύλα.

Λεωφ. Μαραθώνος 58, Αγ. Στέφανος, Τ/ 210-62.17.762

Τεχλικίδης

Πιθανότατα να μην τον ξέρετε για την λαγάνα, αλλά σίγουρα τον ξέρετε για το πεινιρλί του. Από την κουζίνα τους μόνο για την Καθαρή Δευτέρα θα ξεφουρνίζουν λαγάνες, κλασικές, με μαγιά, σταρένιο αλεύρι και σουσαμάκι. Εκτός από αυτά όμως, μπορείτε να προμηθευτείτε από ταραμοσαλάτα και γίγαντες μέχρι αγκινάρες α λα πολίτα, τηγανητά καλαμαράκια, συμιακό γαριδάκι στο τηγάνι και φυσικά ντολμαδάκια γιαλαντζί.

Κομνηνών Αργοναυτών 13, Δροσιά, Τ/210-62.29.002

Και μερικοί καλοί φούρνοι ακόμα

  • Πνύκα, Πρατίνου 2, Παγκράτι, Τ 210-72.13.832
  • Λυκαβηττός, Δεινοκράτους 59, Κολωνάκι, Τ/210-72.11.348
  • Γότσης, Λεωφ. Ιασωνίδου 51, Ελληνικό, Τ/ 210-96.18.587
  • Διαμάντης, Γεωργίου Φύτρου 66, Ηλιούπολη, Τ/ 210-99.27.585
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣκαυτερές γαρίδες cajunΓαρίδες: 23 συνταγές που πρέπει να ξέρεις να φτιάχνεις

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Αρτοποιεία

Αθήνα

Αθήνα | Βόρεια Προάστια

Αθήνα | Κεντρικά + Νότια Προάστια

Αθήνα | Πειραιάς + Περίχωρα

Αττική | Περίχωρα Αθήνας

Γλυφάδα

Δροσιά

Εξάρχεια

Κολωνάκι

Κουκάκι

Πειραιάς

Σύνταγμα

Χαλάνδρι

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών