ΑΓΟΡΑ

Εδώ οι καλές λαγάνες

Αν δεν έχετε διάθεση για ζύμωμα ή πειραματισμούς, αυτοί οι φούρνοι ξεφουρνίζουν υπέροχες λαγάνες εδώ και πολλά χρόνια. Κάντε τηλεφωνική κράτηση, πηγαίνετε νωρίς και αποφύγετε τις ουρές.

12.03.2021

Αν αποφασίσετε να φτιάξετε την δική σας σας έχουμε μερικές απλές και εγγυημένες συνταγές που μπορείτε να βρείτε εδώ.
Αν δεν έχετε διάθεση για ζύμωμα ή πειραματισμούς, αυτοί οι φούρνοι ξεφουρνίζουν υπέροχες λαγάνες εδώ και πολλά χρόνια. Κάντε τηλεφωνική κράτηση, πηγαίνετε νωρίς και αποφύγετε τις ουρές.

Νότια

Σέκκας

Από τις πιο μεστές στη γεύση, χάρη στο καλό τους προζύμι αλλά και το ιδιαίτερο ψήσιμο. Η λαγάνα του Μιχάλη Σέκκα φτιάχνεται με κίτρινο αλεύρι και προζύμι, ψήνεται σε χαμηλή φωτιά στα ξύλα και έχει κόρα τραγανή και ψίχα αφράτη. Σουσάμι και μαυροκούκι για διακόσμηση και έξτρα άρωμα. Παραγγείλτε εγκαίρως.
Παλαμηδίου 62, Πειραιάς, Τ/ 210-49.13.347

Κατσαρός Bakery and Pastry

Βγάζουν απλή κλασική με σουσάμι, βγάζουν και με γλυκάνισο, συνολικά περί τα πέντε είδη θα βρείτε. Σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε αυτή με το καρύδι.
Σάκη Καράγιωργα 56 και Ξενοφώντος, Γλυφάδα, T/210-96.30.914

Ηπειρώτισσα

Στον μπουτίκ φούρνο της Βούλας παράγουν δυο ειδών λαγάνες, κλασική λευκή με μαγιά και σουσάμι και μια ολικής άλεσης. Κάντε μια βόλτα και από τα ράφια του πληρέστατου ντελικατέσσεν τους δίπλα, για κάποιο premium θαλασσινό μεζεδάκι, ντιπ και γκουρμέ σάλτσες για το τραπέζι της ημέρας.
Λεωφόρος Ευελπίδων 32, Βούλα, Τ/210-89.53.929

Δαρεμάς

Ζυμώνονται στο χέρι, η διαδικασία παίρνει χρόνο, οπότε οι άνθρωποι στο εργαστήριο εργάζονται πολλές ώρες ώστε να καταφέρουν να παράξουν ικανές ποσότητες από την εξής μια λαγάνα: με κίτρινο αλεύρι, μαγιά και προζύμι, πασπαλισμένη με σουσάμι. Μιας που ήρθατε ως εδώ, μην φύγετε χωρίς τα διάσημα μουστοκουλουράκια τους.
Λεωφόρος Σουνίου 2, Μαρκόπουλο, Τ/ 22990-25.744

Κέντρο

Μαμά Ψωμί

Με προζύμι αργής ωρίμανσης και χωριάτικο αλεύρι από μικρούς επαρχιακούς μύλους ζυμώνουν στον φούρνο της Ραλλούς. Παράγουν και μια ολικής άλεσης, σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων. Ζυγίζουν περίπου 1000 γρ. έκαστη.
Ζαχαρίτσα 42-44, Κουκάκι, Τ/210-92.27.686

Ο Φούρνος του Τάκη

Για χρόνια θεωρείται μια από τις καλύτερες της Αθήνας. Κλασική, με άσπρο αλεύρι και μαγιά, πασπαλισμένη με σουσάμι, ζυγίζει περίπου 750 γρ. Αν ζείτε στα πέριξ του Κουκακίου, καλό θα ήταν να κάνετε κράτηση, καθώς ξεπουλάνε κάθε χρόνο.
Μισαραλιώτου 14, Κουκάκι, Τ/ 210-92.30.052

Ρεμούνδος

Στον καλό φούρνο της Κυψέλης η κλασική καθαροδευτεριάτικη, ζυμωμένη με μαγιά και άσπρο αλεύρι, βγαίνει σε δυο μεγέθη, κιλού και μισού κιλού. Εχουν ακόμα δυο παραλλαγές, μια λαγάνα-ντοματόψωμο με ελιά και μια με ρίγανη.
Κυψέλης 37, Κυψέλη, Τ/ 210-82.15.808

Kora Bakery

Μια δική τους εκδοχή λαγάνας, πασπαλισμένη με σουσάμι θα παρασκευάσουν λόγω της ημέρας. Φτιάχνεται με προζύμι και λίγη μαγιά, από αλεύρι λευκό και ολικής άλεσης. Εντός της θα βρείτε τις γνωστές φουσκάλες, δείγμα της επιτυχημένης ζύμωσης, του προζυμιού και της χειρωνακτικής εργασίας της καλά κουρδισμένης ομάδας τους. Λόγω της ημέρας, εκτός από τις λαγάνες, διαθέσιμα μόνο κρουασάν βουτύρου και pain au chocolat.
Π. Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, Τ/ 210-36.27.855

Τρομερό Παιδί

Από τις 6.30 το πρωί της Δευτέρας μπορούμε να προμηθευτούμε τις λαγάνες των τρομερών παιδιών των Ιλισίων. Εκτός από την παραδοσιακή ελληνική, με προζύμι, θα βγάλουν και γαλλικού τύπου Fougasse, μια συνταγή που έχει ρίζες στην Προβηγκία. Θα υπάρχουν τέσσερις εκδοχές, όπως μια με λιαστή ντομάτα και πιπεριά, αλλά και με διάφορα είδη ελιάς. Την Κ. Δευτέρα δεν θα είναι διαθέσιμα τα γλυκά και τα ψωμιά τους, παρά μόνο λαγάνες.
Παπαδιαμαντοπούλου 30, Ιλίσια, Τ/ 210-77.77.537

Δυτικά

Κασσιανή

Με προζύμι και μαγιά σε χωριάτικο κίτρινο αλεύρι τις φτιάχνει η Ηπειρώτισσα Κασσιανή. Από την Κυριακή τις βάζει στα σκαφιά της ώστε να ωριμάσουν μέχρι το ξημέρωμα της Δευτέρας. Τις πασπαλίζει με εξαιρετικής ποιότητας αποφλοιωμένο σουσάμι Ινδίας. Διατίθεται και σικάλεως πολύσπορη. Ζυγίζει ένα κιλό.
Ελ. Βενιζέλου 127, Πετρούπολη, Τ/210-50.19.480

Βόρεια

The Bakers

Σαράντα οκτώ ώρες ωριμάζει η ζύμη της λαγάνας τους. Στην καλή αλυσίδα αρτοποιείων παρασκευάζουν μια λαγάνα με χωριάτικο αλεύρι, προζύμι σίκαλης αργής ωρίμανσης και καβουρδισμένο σουσάμι Νιγηρίας. Λόγω της ημέρας, είναι διαθέσιμες μόνο λαγάνες.
Λεωφ. Πεντέλης 1, Χαλάνδρι, Τ/210-68.33.383 Και σε άλλες έξι περιοχές της Αθήνας: Αιγάλεω, Μελίσσια, Ζωγράφου, Άγιος Δημήτριο, Καλλιθέα, Νέα Πεντέλη.

Καρράς

Στον οικογενειακό ξυλόφουρνο ψήνονται οι λαγάνες των αδερφών Καρρά. Βγάζουν κλασικές, με χωριάτικο κίτρινο αλεύρι αλλά και με σταρένιο λευκό, ολικής άλεσης, καλαμποκιένες αλλά και ζέας, όλες ψημένες στα ξύλα.
Λεωφ. Μαραθώνος 58, Αγ. Στέφανος, Τ/ 210-62.17.762

Τεχλικίδης

Πιθανότατα να μην τον ξέρετε για την λαγάνα, αλλά σίγουρα τον ξέρετε για το πεινιρλί του. Από την κουζίνα τους μόνο για την Καθαρή δευτέρα θα ξεφουρνίζουν λαγάνες, κλασικές, με μαγιά, σταρένιο αλεύρι και σουσαμάκι. Εκτός από αυτά όμως, μπορείτε να προμηθευτείτε από ταραμοσαλάτα και γίγαντες μέχρι αγκινάρες α λα πολίτα, τηγανητά καλαμαράκια, συμιακό γαριδάκι στο τηγάνι και φυσικά ντολμαδάκια γιαλαντζί.
Κομνηνών Αργοναυτών 13, Δροσιά, Τ/210-62.29.002

Και μερικοί καλοί φούρνοι ακόμα

  • Πνύκα, Πρατίνου 2, Παγκράτι, Τ 210-72.13.832
  • Λυκαβηττός, Δεινοκράτους 59, Κολωνάκι, Τ/210-72.11.348
  • Γότσης, Λεωφ. Ιασωνίδου 51, Ελληνικό, Τ/ 210-96.18.587
  • Διαμάντης, Γεωργίου Φύτρου 66, Ηλιούπολη, Τ/ 210-99.27.585

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών