ΑΓΟΡΑ

Δοκιμάσαμε τα ολοκαίνουργια γλυκά του Ourse

Τα νέα γλυκά κομψοτεχνήματα που δημιούργησε ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης. 

26.11.2021
Δοκιμάσαμε τα ολοκαίνουργια γλυκά του Ourse

Η παριζιάνικη φλαν με τη λαμπερή, λεία κρέμα και το ελαφρώς αλμυρό ζυμάρι, το Paris-Aigina, ένα «εξελληνισμένο» Paris-Brest με γέμιση πραλίνας φιστικιού Αιγίνης, το υπέρκομψο Saint Honoré με βανίλια Μαδαγασκάρης. Μέσα στον ένα χρόνο λειτουργίας του, το Ourse απέκτησε πολλά hits για τα οποία όλη η Αθήνα βρέθηκε να κατεβαίνει στη Γλυφάδα.

Στο μπουτίκ ζαχαροπλαστείο του σεφ Στέφανου Τσουκαλά και της ζαχαροπλάστριας Βίκυς Νταλαγιάννη, την επιμέλεια των γλυκών έχει ένας από τους κορυφαίους pastry chefs της χώρας, ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης- πολυβραβευμένος και γνωστός από τη πορεία του στη μισελενάτη «Σπονδή», ιθύνων νους πίσω από τα εκλεπτυσμένα, υψηλής τεχνικής δημιουργήματα που σε κερδίζουν τόσο με την εμφάνισή τους (είναι να τα χαζεύεις) όσο και με την γεύση τους. Γαλλικές επιρροές, περίτεχνος σχεδιασμός, premium πρώτες ύλες είναι μερικά από τα συστατικά της επιτυχίας τους.

Τάρτα λεμόνι / confit ginger / μαρέγκα από εσπεριδοειδή

Blond σοκολάτα

Τώρα, δώδεκα μήνες μετά το ξεκίνημά του, και λίγο πριν τα Χριστούγεννα το Ourse παρουσίασε τη νέα του συλλογή στην οποία πρωταγωνιστούν υλικά όπως η σοκολάτα, ο καφές, το λεμόνι, η βανίλια, το φυστικοβούτυρο αλλά και το ποπκορν, το τζίντζερ, και η «ξανθιά» σοκολάτα. Βανίλια Μαδαγασκάρης, μπανάνα, λευκή καραμελωμένη σοκολάτα και τραγανό καραμελωμένο ποπ κορν για στολίδι έχει η πλούσια «Blond σοκολάτα» με τις πολλές αντιθέσεις υφών. Η νεοφερμένη τάρτα λεμόνι από την άλλη μας εντυπωσίασε με την έντασή της. Το «Milk chocolate», ιδανικό για τους φαν του φιστικοβούτυρου, συνδυάζει τα καραμελωμένα φιστίκια με κρατσανιστά φύλλα σοκολάτας και μια εξαιρετική σοκολάτα γάλακτος που έχει αρωματιστεί με καφέ Blue Mountain από τη Τζαμάικα.

Τάρτα σοκολάτας από το Εκουαδόρ

Το top 3 μας από τη νέα συλλογή

Μια υπερ-λεμονάτη τάρτα λεμονιού

Ευχαριστηθήκαμε την πραγματική, έντονη γεύση λεμονιού σε αυτή τη τολμηρή και λεπτοδουλεμένη εκδοχή της lemon tart. Έχουν γεμίσει τη τραγανή βάση βουτύρου με κρέμα λεμονιού αλλά και κρέμα τζίντζερ και μέσα έχουν κρύψει κονφί φιλέτα εσπεριδοειδών-μικρά γευστικά πυροτεχνήματα. Και λεμόνι και μοσχολέμονο και λίγο γκρέιπφρουτ, για μια ελάχιστα πικρούτσικη δόση που ισορροπεί το σύνολο. Η δε μαρέγκα δεν είναι η κλασική αλλά μια πιο «μαστιχωτή» εκδοχή της που παραπέμπει λίγο σε marshmallows.

Τάρτα σοκολάτας από το Εκουαδόρ

Βαθιά σοκολατένια απόλαυση και μπόλικες υφές σε αυτή τη τάρτα. Μια τραγανή βάση με σοκολάτα κρατάει την πλούσια κρέμα αλλά και την ganache από, σχεδόν φρουτένια, σοκολάτα από το Εκουαδόρ (περιεκτικότητας 70% σε κακάο). Ενδιαφέρον touch: έχει αρωματιστεί ελαφρά με tonka. Στο εσωτερικό μικρά κομμάτια μπισκότου σοκολάτας με ένα τσικ αλατάκι. Στην επιφάνεια κι άλλη, πιο αφρατεμένη αυτή τη φορά, κρέμα σοκολάτας. Για φιοριτούρα ελάχιστο τρίμμα από καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και κακάο.

100% βανίλια

Το πιο εντυπωσιακό σε εμφάνιση και «χριστουγεννιάτικο» από τα καινούργια του Ourse. Ένα μεγάλο κυλινδρικό choux-ανάλαφρο και κανελάτο. Έρχεται γεμισμένο με δυο διαφορετικές κρέμες, η μία εκ των οποίων πραλίνα με βανίλια Μαδαγασκάρης. Έχει και καραμελωμένα φουντούκια για το απαραίτητο crunch.

Ourse

Μυστρά 39, Γλυφάδα

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών