ΑΓΟΡΑ

Ēre: Για καφέ και τάρτες στο πιο όμορφο concept store της Ακρόπολης

Ολόφρεσκα γλυκά, καλός καφές και επιλεγμένα αντικείμενα ανεξάρτητων δημιουργών στο concept store που άνοιξαν δυό φίλες λίγα βήματα από το μουσείο της Ακρόπολης.

20.04.2023| Updated: 21.04.2023
Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα
Ēre: Για καφέ και τάρτες στο πιο όμορφο concept store της Ακρόπολης

Φρέσκα, ανάλαφρα γλυκά που παρασκευάζονται καθημερινά σε μικρές ποσότητες, ροφήματα από βιολογικά βότανα, specialty καφές και ψαχούλεμα σε ράφια με επιλεγμένα προϊόντα και αντικείμενα design Ελλήνων και ξένων ανεξάρτητων δημιουργών – αυτά περιλαμβάνει μια βόλτα στο Ēre, στο όμορφο concept store που άνοιξε πριν μερικές εβδομάδες στην οδό Ερεχθείου, στο Κουκάκι, λίγα βήματα από το Μουσείο της Ακρόπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧατσαπούρι και γεμιστά πουγκάκια στον νέο γεωργιανό φούρνο της ΚυψέληςΧατσαπούρι και γεμιστά πουγκάκια στον νέο γεωργιανό φούρνο της Κυψέλης Ημιυπόγειο, αλλά πολύ φωτεινό, το Ēre μοσχοβολάει. Η μυρωδιά είναι ένας συνδυασμός από τα χειροποίητα κεριά που πωλούνται εκεί (έχουν αρώματα όπως άγουρο σύκο ή ατόφιο μελισσοκέρι) σε συνδυασμό με τις σπιτικές, βουτυρένιες τάρτες που φρεσκοψήνονται κάθε πρωί. Όσο χαζεύεις τα αντικείμενα στους πάγκους και τα ράφια, θα σου ετοιμάσουν μια ωραία κούπα καφέ με το blend της Samba Coffee Roasters. Μπορείς να την πάρεις για τον δρόμο ή να την απολαύσεις στο μικρό καθιστικό.

Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα

Φωτογραφία: Ere Athens

Φιλόξενες και ευγενέστατες, οι δύο φίλες που τρέχουν το μαγαζί έχουν χωρίσει στη μέση τις αρμοδιότητες: η Ντόρα Καλογήρου θα σε καθοδηγήσει ανάμεσα στα ξύλινα παιχνίδια, τα κεραμικά (ρίξτε μια ματιά στα βάζα του Lava Toy από τη Λαμία), τις πετσέτες, τα χρωματιστά κηροπήγια, τις τσάντες, τα καλάθια, τις πιατέλες, τα περιοδικά και τα βιβλία που έχει επιλέξει ένα ένα. Στον χώρο πωλούνται επίσης τα βιολογικά βότανα της εταιρείας Daphnis and Chloe, τα μέλια και τα κεριά της Melicera, όπως και οι σοκολάτες των Esophy.

Φωτογραφία: Ere Athens

Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα

Στην άλλη πλευρά του καταστήματος, η ζαχαροπλάστρια Γεωργία Ρωμάνου φροντίζει για τα γλυκά που γεμίζουν τη βιτρίνα. Τη μέρα που βρέθηκα στο Ēre είχε ετοιμάσει μια φίνα τάρτα με βουτυράτη βάση, ελαφριά κρεμ λεζέρ (κρέμα ζαχαροπλαστικής αφρατεμένη με σαντιγί) και φρέσκα κόκκινα φρούτα. Η lemon tart που μόλις είχε κρυώσει από τον φούρνο είχε μια στρώση αμυγδαλόκρεμας κάτω από τη λεμονόκρεμα και στολιζόταν εκείνη την ώρα με ροζέτες μαρέγκας και λίγα πέταλα από βρώσιμα λουλούδια. Δοκίμασα και μια πλούσια, vegan τάρτα σοκολάτας με κρέμα καρύδας και νιφάδες αλατιού για ισορροπία. Αν και η Γεωργία δεν φτιάχνει ακριβώς τα ίδια γλυκά κάθε μέρα, συνήθως στη βιτρίνα βρίσκεται και ένα νεοϋορκέζικου στυλ τσίζκεϊκ, μπουκίτσες με ταχίνι, αποξηραμένο σύκο και σοκολάτα και κάποιο κέικ χωρίς γλουτένη.

Εκτός από τα ζεστά ροφήματα που είναι διαθέσιμα, στο Ēre μπορείς να δοκιμάσεις cold brew (επίσης από την Samba), παγωμένο χυμό ροδιού εμπλουτισμένο με βότανα, premium iced tea ή kombucha με γεύση ράσμπερι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΞινούλες vs γλυκούλες: Αυτές είναι οι καλύτερες lemon pies της ΑθήναςΞινούλες vs γλυκούλες: Αυτές είναι οι καλύτερες lemon pies της Αθήνας

Ere Athens

Ερεχθείου 30, Κουκάκι
  • Τηλέφωνο: 210-92.36.622
  • Ωράριο: Τρίτη-Παρασκευή: 10:00-14:00 & 16:00-20:00 & Σαββατοκύριακο: 10:00-17:00

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

All day

Καφέ

Αθήνα

Κουκάκι

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών