ΕΞΟΔΟΣ

Τo πολύστροφο Warehouse πίσω από τη Μητρόπολη

Καφέ, wine bar-κάβα και deli, το νέο παιδί της... γνωστής οικογενείας, έχει το δικό του χαρμάνι.

22.06.2022
Τo πολύστροφο Warehouse πίσω από τη Μητρόπολη

Tην πρώτη φορά έκανα εκεί μια στάση για έναν λίγο πιο βιαστικό από ότι θα ήθελα καφέ και πήρα μια πρώτη… μυρωδιά. Λίγες μέρες μετά που περνούσαμε με δύο φίλους ένα Σάββατο απόγευμα, καθίσαμε σε ένα από τα τραπεζάκια του για ένα ποτήρι κρασί, που έγιναν εύκολα δύο και φύγαμε μ’ ένα σακουλάκι με καλούδια για το σπίτι. Το τελευταίο, τέταρτο κατά σειρά Warehouse της Αθήνας, το Warehouse Assemblage, που άνοιξε στην Πλατεία της Μητρόπολης, σε καλό σημείο, πέρασμα για τους περισσότερο ή λιγότερο φουριόζους (ανάλογα με τη μέρα και την ώρα) Αθηναίους και τους ipso facto χαλαρούς τουρίστες που εξερευνούν το ιστορικό/εμπορικό κέντρο, είναι είναι… τρία σε ένα. Ένα «χαρμάνι» café, κάβας-wine bar και delicatessen.

Το σου με φυστίκι του Αλέξανδρου Κόνιαρη

Το deli του μαγαζιού κρύβει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα στα ράφια και στα ψυγεία του
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠού πίνουμε ωραίο κρύο καφέ στην ΑθήναΠού πίνουμε ωραίο κρύο καφέ στην Αθήνα

Ο χώρος λειτουργεί στη λογική του self service, οπότε για να παραγγείλεις περνάς το κατώφλι. Στα αριστερά βασιλεύει ο καφές – αυτόν τον καιρό προτείνουν δύο καφέδες της Wisecup Coffee Roasters από την Κολομβία με διαφορετικά γευστικά/αρωματικά προφίλ. Κι ακριβώς απέναντι, στα δεξιά δηλαδή, βρίσκονται οι ραφιέρες με τα κρασιά, που φτάνουν μέχρι το ταβάνι, και τα dispensers. Παραμέσα κρύβονται πολλών λογιών κουτιά και βαζάκια, ζυμαρικά, σάλτσες, αρτύματα, πίκλες, σοκολάτες, μέλια, φυστικοβούτυρα κι άλλες νοστιμιές που μπορείς να αγοράσεις για το σπίτι. Κάποια μάλιστα, μπορείς να τα καταναλώσεις επιτόπου, μαζί με τα γλυκά του Αλέξανδρου Κόνιαρη (τιραμισού με μασκαρπόνε και γκανάς καφέ, τάρτα σοκολάτας ή εσπεριδοειδών με κρέμα αμυγδάλου και κρεμέ λεμόνι, σου με φυστίκι κ.ά.), τα γλυκά σνακ και τα σάντουιτς που θα δεις στη βιτρίνα.

Στα ράφια βρίσκεις κανείς μια πλούσια συλλογή από κρασιά του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα, με τη συνέχεια να γράφεται στο κελάρι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣBuna Tetu: Η εμπειρία του αιθιοπικού καφέBuna Tetu: Η εμπειρία του αιθιοπικού καφέ

Η ομάδα του Warehouse Assemblage ήθελε να κινείσαι ελεύθερα, στο δικό σου τέμπο, ανάμεσα στα διάφορα πεδία δράσης του καταστήματος. Δύο βήματα παραπέρα να σε περιμένει κάτι άλλο. Αυτή η χαλαρή, διαδραστική προσέγγιση αρέσει: άλλοι περιμένουν μπροστά στον πάγκο με τις μηχανές του καφέ για να πάρουν το δισκάκι τους, άλλοι χαζεύουν τα λευκά και τα ροζέ στον πάγο και τα dispensers της Enomatic, που σου δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσεις σε ποτήρι κάτι πιο ιδιαίτερο από τον ελληνικό ή τον διεθνή αμπελώνα χωρίς να επωμιστείς το κόστος όλης της φιάλης. Οι επιλογές αλλάζουν συνέχεια. Οι ετικέτες, μαζί με εκείνες που φιλοξενούνται στο κελάρι, δίπλα στο οποίο υπάρχει και ένας χώρος για παρουσιάσεις, φτάνουν τις χίλιες.

Τα γλυκά στη βιτρίνα μπροστά από τη μηχανή και τους μύλους του καφέ υπογράφει ο Αλέξανδρος Κονιάρης

Πλάι στο κρασί του μπορείς κανείς να βάλει τυριά που θα επιλέξει από το ψυγείο και όχι μόνο

Eδώ διαλέγεις το κρασί σου κaι, μια που προς το παρόν ζεστές προτάσεις φαγητού δεν υπάρχουν, αν θέλεις επιλέγεις και κάποια τυριά από το deli, ελληνικά και ξένα, από γραβιέρα Κρήτης και πεκορίνο μέχρι com με κρούστα λουλουδιών ή τυρί ωριμασμένο σε οινολάσπες, γαλλικές rillettes, τραγανά σιτσιλιάνικα φύλλα ζύμης με τρούφα ή παρμεζάνα ή κάποιο τσάτνεϊ. Εκείνοι αναλαμβάνουν το σερβίρισμα. Το μπουζούκι που πιάνουν καμιά φορά αργά το απόγευμα στη διπλανή ταβέρνα είναι συνοδευτικό… εξτραδάκι. Σφηνάκι στο soundtrack της ημέρας. Η καλοκαιρινή Πλάκα έχει τα δικά της διαδραστικά σενάρια.

Warehouse Assemblage

Πλατεία Μητροπόλεως 8
  • Τηλέφωνο: 210-32.53.503
  • Ωράριο: Δευτέρα-Πέμπτη 9.00-22.30, Παρασκευή 9.00-23.30, Σάββατο και Κυριακή 10.00-23.30.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Wine Bar

Καφέ

Κάβες

Ντελικατέσεν

Αθήνα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών