PROMO

Ζήτω τα γεμιστά του Αυγούστου!

Ο «Γαστρονόμος» κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 14 Αυγούστου με την Καθημερινή της Κυριακής.  

11.08.2021
Ζήτω τα γεμιστά του Αυγούστου!

Ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί σαν τον καυτό ήλιο και μέσα σε αυτό πολύχρωμα λαχανικά της εποχής γεμισμένα με μελωμένα ρύζια και μυρωδικά. Ναι, αν το καλοκαίρι ήταν φαγητό, θα ήταν αυτό: ένα ταψί γεμιστά. Για ποια γεμιστά μιλάμε όμως; Στον Γαστρονόμο του Αυγούστου τρυπώνουμε στις κουζίνες της Ελλάδας αλλά και όλου του κόσμου και αντλούμε ιδέες και συνταγές-έκπληξη με διαφορετικά λαχανικά, διαφορετικές γεμίσεις και διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος.

Ζουμερές κατακόκκινες ντομάτες, πληθωρικό τουρλού, κολοκυθοανθοί με πλιγούρι και δροσερή γιαουρτοσάλτσα, μαροκινές μελιτζάνες γεμιστές με κιμά, ταϊλανδέζικες πιπεριές γεμιστές με ρύζι, ροδάκινα και κάσιους… Δέκα μοναδικές συνταγές που αποθεώνουν το εμβληματικό πιάτο του καλοκαιριού και γίνονται το υλικό από το οποίο θα χτίσουμε τις νέες θερινές αναμνήσεις μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚολοκύθια γεμιστά με ανάμεικτο κιμά και γραβιέραΚολοκύθια γεμιστά με ανάμεικτο κιμά και γραβιέρα

Και αν το ελληνικό καλοκαίρι ήταν άρωμα, αυτό θα ήταν σίγουρα του βασιλικού. Τώρα που έχει φουντώσει για τα καλά στις γλάστρες μας, το αξιοποιούμε σε πρωτότυπα πέστο και αρωματικά ελαιόλαδα που θα απογειώσουν τα μαγειρέματά μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒούτυρο αρωματισμένο με βασιλικό και σκόρδοΒούτυρο αρωματισμένο με βασιλικό και σκόρδο

Επειδή τώρα είναι η εποχή που οι περισσότεροι από εμάς φεύγουν για διακοπές, δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε 30 εστιατόρια και ταβέρνες σε θερινούς προορισμούς τα οποία πρέπει να αναζητήσετε στα ταξίδια σας. Επίσης ο Χριστόφορος Πέσκιας μας μυεί στην τέχνη του κολοκυθοκεφτέ, ο Λευτέρης Λαζάρου, ετοιμάζει μοναδικές σουπιές με μακαρόνια.

Στο Ζαχαροπλαστείο, ο Στέλιος Παρλιάρος ετοιμάζει μοναδικά αυγουστιάτικα γλυκά με σύκα και σταφύλια αλλά και μία πρωτότυπη φανουρόπιτα για την ημέρα μνήμης του Αγίου Φανουρίου στις 27 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦανουρόπιτα: η συνταγή έκπληξη του ΠαρλιάρουΦανουρόπιτα: η συνταγή έκπληξη του Παρλιάρου

Και φυσικά, όπως κάθε μήνα θα έχουμε έναν πλήρη οδηγό διατροφής για το καθημερινό μας τραπέζι με 24 εποχικές συνταγές για όλη την οικογένεια.

Κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 14 Αυγούστου με την Καθημερινή της Κυριακής.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών