Το κολοκυθάκι εξυπηρετεί στο γέμισμα και στο στήσιμο στο φούρνο να είναι στρογγυλό, χωρίς όμως να είναι μονόδρομος.

40' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 5

Για τη γέμιση

Για τον ζωμό

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τα «καπάκια» των κολοκυθιών και αφαιρούμε τη σάρκα από το εσωτερικό κάθε κολοκυθιού, την οποία ψιλοκόβουμε σε βαθύ μπολ.
  2. Τακτοποιούμε τα κελύφη των κολοκυθιών σε βαθύ ταψί που να τα χωράει ακριβώς.

Γέμιση

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ με τη σάρκα κολοκυθιού.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Γεμιστά

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Γεμίζουμε μέχρι επάνω τα κολοκύθια με το μείγμα και σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ζωμού και περιχύνουμε τα κολοκύθια. Ψήνουμε για 1 ώρα. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε τα γεμιστά να γίνουν χλιαρά και σερβίρουμε.

Ένα κομψό βαρελάτο Chardonnay.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 184.

Συνταγές με Ανάμεικτος κιμάς

Συνταγές με Κολοκυθάκια

Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Συνταγές με Σταφίδες

Συνταγές με Χοιρινός κιμάς

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών