ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα κεφτεδάκια της μπακαλοταβέρνας του ΣκυλοδήμουΤα κεφτεδάκια της μπακαλοταβέρνας του Σκυλοδήμου
10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα χοιρινά κεφτεδάκια με πικάντικη σάλτσα ντομάτας, ξεκινάμε αναμειγνύοντας σε ένα βαθύ μπολ τον κιμά με το καρότο και αλατοπίπερο.
  2. Ζυμώνουμε πολύ καλά, βρέχοντας τα χέρια μας με κρύο νερό, και πλάθουμε κεφτέδες στο μέγεθος καρυδιού.
  3. Ψεκάζουμε ή αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά.
  4. «Τηγανίζουμε» τους κεφτέδες σε δόσεις, για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Αποσύρουμε και τους αφήνουμε στην άκρη.
  5. Ψεκάζουμε ή αλείφουμε μια κατσαρόλα (προτιμότερο αντικολλητική) με ελάχιστο λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  6. Προσθέτουμε την πάπρικα και την ντομάτα, ανακατεύουμε και, μόλις το μείγμα κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε στη σάλτσα τα κεφτεδάκια, δυναμώνουμε τη φωτιά και, μόλις η σάλτσα κολχάσει πάλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 5 - 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα κεφτεδάκια. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  8. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τρία λεπτά πριν από το τέλος του βρασίματος, ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τον αρακά.
  9. Στραγγίζουμε και μοιράζουμε τα ζυμαρικά με τον αρακά στα πιάτα. Μοιράζουμε και τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινός κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών