
10'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα χοιρινά κεφτεδάκια με πικάντικη σάλτσα ντομάτας, ξεκινάμε αναμειγνύοντας σε ένα βαθύ μπολ τον κιμά με το καρότο και αλατοπίπερο.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά, βρέχοντας τα χέρια μας με κρύο νερό, και πλάθουμε κεφτέδες στο μέγεθος καρυδιού.
- Ψεκάζουμε ή αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά.
- «Τηγανίζουμε» τους κεφτέδες σε δόσεις, για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Αποσύρουμε και τους αφήνουμε στην άκρη.
- Ψεκάζουμε ή αλείφουμε μια κατσαρόλα (προτιμότερο αντικολλητική) με ελάχιστο λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε την πάπρικα και την ντομάτα, ανακατεύουμε και, μόλις το μείγμα κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε στη σάλτσα τα κεφτεδάκια, δυναμώνουμε τη φωτιά και, μόλις η σάλτσα κολχάσει πάλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 5 - 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα κεφτεδάκια. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τρία λεπτά πριν από το τέλος του βρασίματος, ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τον αρακά.
- Στραγγίζουμε και μοιράζουμε τα ζυμαρικά με τον αρακά στα πιάτα. Μοιράζουμε και τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα και σερβίρουμε.