Κρέας και πάλι κρέας! Το χοιρινό, ο κόκορας, η γίδα, ψητά ή συμμαγειρεμένα με κρεμμύδια, με μακαρόνια, με λάχανα και σέλινα, οι κλασικοί λαχανοντολμάδες –ή σαρμάδες– και οι δεμένες με τα αποκριάτικα χοιροσφάγια οματιές, μεζέ που συναντάμε σε διάφορες παραλλαγές, δεν λείπουν από τα τραπέζια της κρεατινής εβδομάδας, της εβδομάδας που επιτρέπεται, αν όχι επιβάλλεται η κατανάλωση κρέατος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ«Παϊδάκια» κοτόπουλου στα κάρβουνα με μαρινάδα από πάπρικα, πελτέ και μουστάρδα«Παϊδάκια» κοτόπουλου στα κάρβουνα με μαρινάδα από πάπρικα, πελτέ και μουστάρδαΚάθε τόπος έχει τις δικές του παραδοσιακές αποκριάτικες συνταγές, πάμε λοιπόν μια βόλτα από τον Έβρο στη Χαλκιδική από εκεί στη Νάουσα, στην Κέρκυρα, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο και από εκεί στην Αχαΐα και στον Ταΰγετο μέσα από γιορτινά πιάτα. Και βέβαια είναι και η Κύπρος, που ρίχνει στο τραπέζι ένα θαυμάσιο κουνέλι στιφάδο, που το μαγειρεύουν αυτές τις μέρες, αλλά και αφέλια, μια από τις πιο χαρακτηριστικές της συνταγές με χοιρινό, με πατάτες αντιναχτές. Άλλα από τα παρακάτω φαγητά είναι πιο εύκολα κι άλλα πιο μπελαλίδικα, άλλα γίνονται στην κατσαρόλα κι άλλα στον φούρνο, όλα όμως, καθένα με τη δική του γευστική ντοπιολαλιά, είναι βαθιά νόστιμα.

Δείτε εδώ 9 παραδοσιακές αποκριάτικες συνταγές με κρέας:

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινός κιμάς

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών