1 ώρα
προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
10 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κουνέλι στιφάδο, από την Κύπρο, σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το κουνέλι με το ξίδι, τα 2 από τα φύλλα δάφνης, το μισό σκόρδο και το δεντρολίβανο.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 8-10 ώρες, να μαριναριστεί.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Στραγγίζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα, το σκουπίζουμε απαλά και το σοτάρουμε για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
- Στο ίδιο λάδι και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το υπό- λοιπο σκόρδο και την υπόλοιπη δάφνη, ανακατεύουμε απαλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και «μαγειρεύουμε» για περίπου 1 ώρα, μέχρι τα κρεμμύδια να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού, το μπαχάρι, το κύμινο, την ντομάτα, τη ζάχαρη, το κρασί και το κουνέλι στην κατσαρόλα.
- Αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να δέσει η σάλτσα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.