ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουνέλι στιφάδο με κύμινοΚουνέλι στιφάδο με κύμινο
1 ώρα προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
10 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κουνέλι στιφάδο, από την Κύπρο, σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το κουνέλι με το ξίδι, τα 2 από τα φύλλα δάφνης, το μισό σκόρδο και το δεντρολίβανο.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 8-10 ώρες, να μαριναριστεί.
  3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  4. Στραγγίζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα, το σκουπίζουμε απαλά και το σοτάρουμε για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  5. Το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
  6. Στο ίδιο λάδι και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το υπό- λοιπο σκόρδο και την υπόλοιπη δάφνη, ανακατεύουμε απαλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  7. Σκεπάζουμε με το καπάκι και «μαγειρεύουμε» για περίπου 1 ώρα, μέχρι τα κρεμμύδια να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  8. Προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού, το μπαχάρι, το κύμινο, την ντομάτα, τη ζάχαρη, το κρασί και το κουνέλι στην κατσαρόλα.
  9. Αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να δέσει η σάλτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.

Άρθρα και Συνταγές με Κουνέλι

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών