ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινό με καρότα, κρασί και ξερό κόλιανδροΧοιρινό με καρότα, κρασί και ξερό κόλιανδρο
20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το χοιρινό

Για τις πατάτες αντιναχτές

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το χοιρινό σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε πρώτα τους σπόρους κόλιανδρου για να σκορπίσουν το άρωμά τους και στη συνέχεια το κρασί, το κύμινο και αλάτι.
  3. Γυρίζουμε μερικές φορές το κρέας μέσα στο τηγάνι για να βραχεί καλά από τη «σάλτσα» και μετριάζουμε τη φωτιά.
  4. Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, ώσπου να μαλακώσει το κρέας, να εξατμιστεί το κρασί και να μείνει λίγη, καλά δεμένη σάλτσα.

Πατάτες

  1. Παράλληλα, σπάμε τις πατάτες μία μία με μια πέτρα ή έναν μπάτη, ώστε να κάνουν μία δύο σχισμές, και τις αλατίζουμε καλά.
  2. Ρίχνουμε τόσο λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  3. Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 10-15 λεπτά.
  4. Δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
  5. Ζεσταίνουμε καλά μια φαρδιά αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  6. Βγάζουμε τις πατάτες με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε στη ζεστή κατσαρόλα.
  7. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο και «ψήνουμε» για περίπου 1 λεπτό.
  8. Ρίχνουμε το κρασί, σκεπάζουμε με καπάκι και «αντινάσσουμε» τις πατάτες (κουνάμε έντονα την κατσαρόλα για να ανακατευτούν) για περίπου 10-15 δευτερόλεπτα.
  9. Σερβίρουμε το χοιρινό με τις αντιναχτές πατάτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών