Ένα έξοχο γιορτινό κρεατικό που γίνεται -σχεδόν- μόνο του.

30' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας καλά. Σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα -κατά προτίμηση να μπαίνει και στο φούρνο- ή σε μια γάστρα που να κάνει και για το μάτι της κουζίνας ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές. Μεταφέρουμε το κρέας σε μια πιατέλα και στο λάδι που έχει μείνει στο σκεύος σοτάρουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά.
  2. Σβήνουμε με τα κρασιά, προσθέτουμε τη 1 κουταλιά μουστάρδα, τις δάφνες, το θρούμπι, τον κόλιανδρο και αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε 4 φλιτζάνια βραστό νερό και αφήνουμε το υγρό μείγμα να πάρει μια καλή βράση. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε και φουρνίζουμε. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες, γυρίζοντάς το στο μέσον της διαδικασίας.
  3. Μετά τις 2 ώρες ψησίματος ξεφουρνίζουμε, βγάζουμε το κρέας από το ταψί, το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το διατηρούμε ζεστό. Μεταφέρουμε τα καρότα σε μια πιατέλα και πετάμε τις δάφνες. Μεταφέρουμε το ζουμί με τα κρεμμύδια από το ταψί στο μπλέντερ, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές καρότα και την υπόλοιπη μουστάρδα και τα πολτοποιούμε καλά. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Αν η σάλτσα δεν είναι όσο πυκνή μας αρέσει, τη βράζουμε για λίγα λεπτά σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να μειωθεί. Για πιο λείο αποτέλεσμα, την σουρώνουμε σε ψιλό σουρωτήρι.
  4. Σερβίρουμε το κρέας σε λεπτές φέτες με τα καρότα και τη σάλτσα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών