ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜήλα γεμιστά με κιμά  και κουκουνάριΜήλα γεμιστά με κιμά και κουκουνάρι
20' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα γεμιστά μήλα με κιμά σε μια λεκανίτσα βάζετε τα δύο είδη κιμά, το κόλιανδρο, τα κουκουνάρια και το αλατοπίπερο κι ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
  2. Καθαρίζετε τα μήλα από τη φλούδα τους χωρίς να τα κόψετε.
  3. Με τον αποπυρηνωτή (το ειδικό εργαλείο με το οποίο αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα φρούτα) πιέζετε τα μήλα στο κέντρο ώστε να τα καθαρίσετε από τα κουκούτσια και παράλληλα να σχηματίσετε μια λακκούβα, που θα γεμίσετε έπειτα με το μείγμα του κιμά.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
  5. Σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι (π.χ. πήλινη γάστρα) ή σ’ ένα απλό ταψί που θα σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο (ειδικό για ψήσιμο) αραδιάζετε τα μήλα το ένα δίπλα στο άλλο.
  6. Καρφώνετε πάνω σε κάθε μήλο από ένα γαρίφαλο.
  7. Γεμίζετε τα μήλα με 1 κ.σ. από το μείγμα των κιμάδων (δεν πειράζει αν ξεχειλίζει η γέμιση) και τα περιχύνετε με το πετιμέζι (ή το κρασί με τη ζάχαρη) και το ελαιόλαδο.
  8. Τα σκεπάζετε και τα ψήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  9. Υπολογίστε περίπου 30 ́ - 40 ́, αλλά ενδιαμέσως ελέγχετε την όψη των μήλων γιατί μπορεί να «αρπάξουν».

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.

Άρθρα και Συνταγές με Ανάμεικτος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών