Είναι υγρή, ζουμερή, πάρα πολύ αρωματική και φουλ πορτοκαλένια. Εκτός από αλεύρι, έχει και τριμμένα αμύγδαλα, αλλά και ολόκληρα βρασμένα και πολτοποιημένα πορτοκάλια.

20' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Κομμάτια: 12

Διαδικασία

  1. Σε έναν πολυκόφτη βάζουμε τον ζυγισμένο πολτό από τα πορτοκάλια, τη ζάχαρη άχνη και τον χυμό πορτοκαλιού.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τέλος το λικέρ, ανακατεύοντας πολύ καλά κάθε φορά που προσθέτουμε ένα υλικό. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το αδειάζουμε σε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  3. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια αρχικά με λίγη ζάχαρη κρυσταλλική και έπειτα με ζάχαρη άχνη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 1 ώρα.

Μυστικά

Τα πορτοκάλια τα πλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν σε νερό που να τα καλύπτει για όση ώρα χρειαστεί μέχρι να μαλακώσουν τόσο που να τα διαπερνά εύκολα ένα πιρούνι. Περίπου 40 λεπτά. Έπειτα, τα βγάζουμε, τα σκουπίζουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια και -αφού αφαιρέσουμε κουκούτσια και χοντρές ίνες- τα πολτοποιούμε στον πολυκόφτη.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Αμύγδαλα

Συνταγές με Πορτοκάλι

Συνταγές για Γλυκό

Συνταγές για Πρωινό

Συνταγές για Σνακ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών