ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το λεμόνι, φυσικό συντηρητικό

Για να διατηρηθούν στο ψυγείο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τα ανοιχτά βαζάκια...

27.01.2012

Για να διατηρηθούν στο ψυγείο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τα ανοιχτά βαζάκια της μουστάρδας, της μαρμελάδας, της σάλτσας και των πελτέδων μπορούμε να καλύψουμε την επιφάνεια τους με μια φρεσκοκομμένη φέτα λεμονιού. Το ισχυρό φυσικό οξύ που περιέχει το λεμόνι, το κιτρικό οξύ, δημιουργεί πολύ χαμηλό ph και έτσι δεν αναπτύσσονται μικροοργανισμοί που μπορεί να τα αλλοιώσουν. Έτσι, μια φέτα λεμονιού μας βοηθά να τα διατηρήσουμε περισσότερες μέρες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών