
20'
προετοιμασία
10'
αναμονή
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 10Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα αχλάδια με κατσικίσιο τυρί, ξεκινάμε λιώνοντας σε ένα μεγάλο μπολ το κατσικίσιο τυρί με πιρούνι.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σέλερι, το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, το μέλι και τα πιπέρια και ανακατεύουμε καλά.
- Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά τουλάχιστον (μπορούμε να το ετοιμάσουμε αποβραδίς).
- Στο μεταξύ, πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα αχλάδια.
- Τα κόβουμε στη μέση, με φορά από το κοτσάνι προς τη βάση, και «ξαπλώνουμε» τα κομμάτια σε επίπεδη επιφάνεια.
- Ραντίζουμε αμέσως με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
- Μ’ ένα μαχαιράκι βγάζουμε και πετάμε τους πυρήνες με τα κουκούτσια και αφαιρούμε επίσης μια μικρή ποσότητα από τη σάρκα κάθε αχλαδιού, όση χωράει σε 1 κουτ. γλυκού.
- Ψιλοκόβουμε αυτήν τη σάρκα και την ανακατεύουμε με το μείγμα του τυριού.
- Γεμίζουμε τις κοιλότητες των αχλαδιών με το μείγμα τυριού, σκορπίζουμε από πάνω τα καβουρδισμένα κουκουνάρια και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη μείγμα πιπεριών.
- Αν θέλουμε, ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε αμέσως τα αχλάδια με κατσικίσιο τυρί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 42.