20' προετοιμασία
10' αναμονή
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε το κατσικίσιο τυρί με πιρούνι.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σέλερι, το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, το μέλι και τα πιπέρια και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά τουλάχιστον (μπορούμε να το ετοιμάσουμε αποβραδίς).
  4. Στο μεταξύ, πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα αχλάδια.
  5. Τα κόβουμε στη μέση, με φορά από το κοτσάνι προς τη βάση, και «ξαπλώνουμε» τα κομμάτια σε επίπεδη επιφάνεια.
  6. Ραντίζουμε αμέσως με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
  7. Μ’ ένα μαχαιράκι βγάζουμε και πετάμε τους πυρήνες με τα κουκούτσια και αφαιρούμε επίσης μια μικρή ποσότητα από τη σάρκα κάθε αχλαδιού, όση χωράει σε 1 κουτ. γλυκού.
  8. Ψιλοκόβουμε αυτήν τη σάρκα και την ανακατεύουμε με το μείγμα του τυριού.
  9. Γεμίζουμε τις κοιλότητες των αχλαδιών με το μείγμα τυριού, σκορπίζουμε από πάνω τα καβουρδισμένα κουκουνάρια και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη μείγμα πιπεριών.
  10. Αν θέλουμε, ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
  11. Σερβίρουμε αμέσως.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών