ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπριζόλες μαριναρισμένες σε πορτοκάλι και δεντρολίβανοΜπριζόλες μαριναρισμένες σε πορτοκάλι και δεντρολίβανο
20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τις μπριζόλες

Για το πιλάφι

Διαδικασία

Πιλάφι

  1. Για να ετοιμάσουμε την αφέλια με πιλάφι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας το λάδι σε μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας.
  3. Σβήνουμε με το ζωμό, προσθέτουμε το κύμινο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να απορροφηθεί το υγρό.
  4. Βγάζουμε το καπάκι, καλύπτουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και την αφήνουμε κατά μέρος για 10 λεπτά.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σταφίδες (στραγγισμένες) και το σχοινόπρασο ή το κρεμμυδάκι, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε κατά μέρος.

Μπριζόλες

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τις μπριζόλες σε δόσεις, σε μέτρια φωτιά, για 8 - 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
  2. Στη συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε πρώτα τους σπόρους κόλιανδρου για να σκορπίσουν το άρωμά τους και στη συνέχεια το κρασί και το κύμινο.
  3. Γυρίζουμε μερικές φορές τις μπριζόλες μέσα στο τηγάνι για να βραχούν καλά από τη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ώσπου να εξατμιστεί το κρασί και να μείνει ελάχιστο πηχτό υγρό.
  4. Σερβίρουμε τις μπριζόλες συνοδεύοντας με το πιλάφι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 32.

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών