Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας και λαχανικά στον ατμό.

10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τις 2 κουταλιές λάδι, το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Βάζουμε τις μπριζόλες και ανακατεύουμε ώστε να βραχούν καλά από τη λιγοστή μαρινάδα. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες (ή ιδανικά 8 ώρες). Ενδιαμέσως, τις γυρνάμε για να μαριναριστούν ομοιόμορφα.
  2. Βγάζουμε τις μπριζόλες 15 λεπτά πριν από το ψήσιμο. Τις στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και βάζουμε τις μπριζόλες (αν δεν χωράνε όλες μαζί, τις ψήνουμε σε δύο δόσεις διαιρώντας τα υλικά). Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Τις σερβίρουμε ζεστές με πουρέ πατάτας και λαχανικά στον ατμό. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών