ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνί ρολό με σέσκουλα και μανιτάριαΑρνί και κατσίκι με όλους τους τρόπους: 17 μερακλίδικες συνταγές για το ΠάσχαΚαλό και άγιο το αρνί στον φούρνο, θαυμάσιες και οι συνταγές της κατσαρόλας, αλλά γύρω από τη σούβλα στήνεται υπαίθρια γιορτή. Σε όλη την Ελλάδα πια, ακόμα και εκεί όπου το σουβλιστό αρνί δεν ήταν το παραδοσιακό τους έδεσμα, την Κυριακή του Πάσχα από νωρίς το πρωί αρχίζει το γύρισμα, με τις ώρες, με το μοτέρ να αγκομαχά ή τη μανιβέλα να αλλάζει χέρια, στα ψηλά αρχικά, χαμηλότερα μετά, μέχρι να ψηθεί καλά και να αποκτήσει εκείνη την τόσο λιμπιστική τραγανή πετσούλα και το μελωμένο ψαχνό. Οι μυρωδιές σου γαργαλάνε τη μύτη. Δίπλα στη μεγάλη σούβλα, συνήθως βλέπεις και τη μικρή. Το κοκορέτσι είναι από τα εκ των ων ουκ άνευ της Λαμπρής. Η λαϊκή φαντασία αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο συκωταριές, αντεριές και μπόλιες. Έχει λίγο παίδεμα το τύλιγμά του, αλλά όταν είναι έτοιμο, ροδοκοκκινισμένο και λαχταριστό, στην πιατελίτσα του, ξέρεις ότι αξίζει και με το παραπάνω τον κόπο.

Το συνεχές γύρισμα είναι απαραίτητο

Φωτογραφίες: Δημήτρης Βλάικος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣπασχαλινό γλέντιΠάσχα στο Ζαγόρι με πίτες, κλαρίνα και αρνί: 14 συνταγές στη μασίνα και στη γάστρα Ό,τι και αν ψήνουμε στη σούβλα, άλλωστε, βγαίνει λαχταριστό, καθώς περιστρέφεται διαρκώς και εμποτίζεται από το λίπος του, που το βοηθά να μείνει ζουμερό και τρυφερό. Το συνεχές, ρυθμικό γύρισμα, πάνω από την καυτή θράκα, είτε με το χέρι, παραδοσιακά, είτε με μοτέρ, για περισσότερη ευκολία, στη σωστή απόσταση ανά φάση ψησίματος, είναι ένα βασικό μυστικό για καλό ψήσιμο και θαυμάσια γεύση.

Κοκορέτσι βήμα-βήμα
Τυλίγοντας το κοκορέτσι με τη μπόλια / φωτογραφία: Κανάρης Τσίγκανος
Ετοιμάζοντας το κοντοσούβλι / φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα πιο ωραία ορεκτικά για το πασχαλινό τραπέζι: 15 ξεχωριστές συνταγέςΤα πιο ωραία ορεκτικά για το πασχαλινό τραπέζι: 15 ξεχωριστές συνταγές Ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες και συμβουλές για το αρνί: το σούβλισμα και το δέσιμό του με ασφάλεια στη σούβλα, το πώς ετοιμάζουμε τη θράκα, το πώς εξασφαλίζουμε ότι ο πρωταγωνιστής του Πάσχα δεν θα αρπάξει πριν ψηθεί μέσα μέσα. Το ίδιο και για το κοκορέτσι, από το το τύλιγμα, απεικονισμένο στο σχετικό θέμα βήμα βήμα, και τον ρόλο της μπόλιας μέχρι το ψήσιμο.

Η λαμπριάτικη συλλογή μας έχει και άλλα πολύ ωραία σουβλιστά. Κοντοσούβλι με όλα τα είδη κρεατικών, με όλα του τα μυστικά, μαζί και διάφορες συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε, κλασικές και πιο ασυνήθιστες, καθώς επίσης και μερικές θαυμάσιες ιδέες και tips για νόστιμα και τρυφερά σουβλάκια που κάνουν θραύση σε μικρούς και μεγάλους τις μέρες αυτές.

Δείτε εδώ τα πάντα για το αρνί, το κοκορέτσι και τα άλλα σουβλιστά:

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Κατσίκι

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών