ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡουμελιώτικο Πάσχα στην Αθήνα με ψήστες-μάστορες της σούβλαςΡουμελιώτικο Πάσχα στην Αθήνα με ψήστες-μάστορες της σούβλας Περιμένοντας το αρνί ή το κατσίκι, που ψητό, σουβλιστό, στην κατσαρόλα ή στη γάστρα, θα έρθει να ολοκληρώσει το πασχαλινό τραπέζι, όλο και τσιμπολογάμε. Την ώρα της προσμονής για εκείνη την πρώτη μπουκιά λιμπιστικής πετσούλας, που κάθε χρόνο επανέρχεται αμείωτη, όπου και να μαζευτούμε, στην εξοχή, στην αυλή, στο μπαλκόνι ή στην τραπεζαρία του σπιτιού μας σιγοπίνουμε, σιγοτρώμε, απολαμβάνουμε το λαμπριάτικο αντάμωμα.

ανοιξιάτικες τάρτες
Τάρτα με χόρτα και φρέσκα τυριά, τάρτα με αγκινάρες ξυνομηζύθρα και γιαούρτι και κις με αρακά / Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτες της άνοιξης για το πασχαλινό τραπέζιΣαλάτες της άνοιξης για το πασχαλινό τραπέζι Κάνουμε προθέρμανση με τζατζίκι στην παραλλαγή που προτιμάμε –το γιαούρτι άλλωστε ταιριάζει πολύ με τα πασχαλινά εδέσματα–, μια ωραία αυγοσαλάτα, μια που τα τιμάμε αυτές τις μέρες τα αυγά. Χαιρόμαστε μοσχομυριστές τάρτες με τα ζαρζαβατικά και τα χόρτα αυτής της εποχής, που η φύση τα δίνει όλα απλόχερα, χυμώδη, τριζάτα, ζωντανά. Σπανάκια, λάπαθα, μυρώνια, καυκαλίθρες… Βάζουμε ωραίες χλωρές μυζήθρες κι ανθότυρα, τα φρέσκα της άνοιξης, σε διάφορες πίτες και πιτάκια.

Θεσσαλικοί τζιγεροσαρμάδες
Θεσσαλικοί τζιγεροσαρμάδες / Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ14 πρωτότυπες συνταγές με συκωταριά για το Πάσχα14 πρωτότυπες συνταγές με συκωταριά για το Πάσχα Κόβουμε μια μεγάλη πράσινη σαλάτα για τη μέση και μοιραζόμαστε συκωτάκια πανέ, γαρδουμπάκια κοκκινιστά ή και λαδοριγανάτα, σις κεφτέ με άρωμα μικρασιάτικο, θεσσαλικούς τζιγεροσαρμάδες κι άλλα μερακλίδικα μεζεδάκια. Και προσέχουμε να μην το παρακάνουμε. Έπεται το γνωστό κρεατικό κρεσέντο. Το πατροπαράδοτο.

Δείτε εδώ τις συνταγές για 15 ξεχωριστά ορεκτικά για το πασχαλινό τραπέζι:

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών