Μαζί με την Ανάσταση, την αναγέννηση του καλού, έρχεται και το ξύπνημα της γης. Καταμεσής της άνοιξης, με την φύση να κεντάει αγριολούλουδα και άγρια χόρτα στους αγρούς, στις πλαγιές των βουνών, ακόμη και στους λόφους της πόλης, τα λαχανικά στα μποστάνια δίνουν υλικό για θαυμάσιες σαλάτεςπου φέρνουν όλη αυτή τη ζωντάνια στο γιορτινό τραπέζι. Δίπλα στα κοκορέτσια, τα γαρδουμπάκια, τα φρυγαδέλια, το τρυφερό αρνί με τη λιμπιστική πετσούλα, φρέσκιες, πράσινες, δροσάτες, με λεμονάτες-ξιδάτες σάλτσες, έρχονται να ισορροπήσουν τη λιπαρότητα των πασχαλινών κρεατικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣιτσιλιάνικες αγκινάρες ψητές, με παρμεζάναΣιτσιλιάνικες αγκινάρες ψητές, με παρμεζάνα

Η μαρουλοσαλάτα με τα φρέσκα μυρωδικά, άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι, αλλά και μάραθο, μαϊντανό, φυλλαράκια δυόσμου ή βασιλικού, που της πάνε εξίσου, είναι η πιο κλασική της λαμπριάτικης παρέας. Μπορούμε να της προσθέσουμε και τα αυγά που τσουγκρίσαμε, κόβοντάς τα στη μέση και φτιάχνοντας με τους κρόκους μια πολύ νόστιμη κρέμα που γεμίζει τα ασπράδια. Να την πλουτίσουμε με κάπαρη και πιπεριές τουρσί ή με αβοκάντο, ψητά καρύδια και λίγα ντοματίνια για χρώμα. Είναι πολύ πιο νόστιμα από τις ντομάτες που θέλουν καιρό ακόμη να γλυκάνουν. Αντί να ψιλοκόψουμε το μαρούλι, μπορούμε να φτιάξουμε μια σαλάτα με τις καρδιές του, λιαστές ντομάτες κι αγκινάρες, που είναι κι αυτές στα ωραία τους αυτό τον καιρό.

Άλλος λόγος να μαδήσουμε μερικές αγκινάρες και να καθαρίσουμε περιμετρικά τις καρδιές με ένα μαχαιράκι, είναι να τις συνδυάσουμε με σπαράγγιαΠαρακάτω θα βρείτε μια θαυμάσια συνταγή με το νόστιμο αυτό ντουέτο, σταφίδες και κεφαλοτύρι –ένα καλό τυρί είναι πάντα καλοδεχούμενο– που μπορεί κάλλιστα να σερβιριστεί στο τραπέζι της γιορτής. Πάρτε ένα έξτρα δεμάτι σπαράγγια (κι αν βρείτε άγρια μην τα προσπεράσετε), είναι από τα νόστιμα της άνοιξης που κάνουν για μικρό διάστημα την εμφάνισή τους στους πάγκους των μανάβηδων και των λαϊκών αγορών κι αξίζει να τα εκμεταλλευτούμε με πολλούς τρόπους. Φρεσκοκομμένα και τρυφερά, με τις ντελικάτες κορφούλες τους καμαρωτές, παντρεύονται όμορφα με αβοκάντο, μανιτάρια και διάφορες πρασινάδες: ρόκα, μαρούλι, γαλλική σαλάτα, αντίδια…

Άρθρα και Συνταγές με Αβοκάντο

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών