ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με αυγά, αρακά και αγκιναράκια βάζουΣαλάτα με αυγά, αρακά και αγκιναράκια βάζου
30' προετοιμασία
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για την σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για την σαλάτα με μαρούλι κάππαρη, πιπεριές τουρσί και λεμονάτη σος ανακατεύουμε σε μια σαλατιέρα όλα τα υλικά για τη σαλάτα.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή με το σύρμα την πάστα ελιάς, το λεμόνι, το ξίδι, το λάδι και τη ρίγανη μέχρι να αναμειχθούν.
  3. Προσθέτουμε τα ασπράδια (αν βάλουμε) και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τη σαλάτα και σερβίρουμε την σαλάτα με μαρούλι κάππαρη, πιπεριές τουρσί και λεμονάτη σος.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών