![Κουσκούς με γαύρο μαρινάτο και πιπεριά από βάζο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/05/koyskoys-me-gayro-marinato-kai-piperia-apo-vazo-gastronomos-420x560.jpg?v=1683704309)
30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Για την σάλτσα
Διαδικασία
- Για την σαλάτα με μαρούλι κάππαρη, πιπεριές τουρσί και λεμονάτη σος ανακατεύουμε σε μια σαλατιέρα όλα τα υλικά για τη σαλάτα.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή με το σύρμα την πάστα ελιάς, το λεμόνι, το ξίδι, το λάδι και τη ρίγανη μέχρι να αναμειχθούν.
- Προσθέτουμε τα ασπράδια (αν βάλουμε) και ανακατεύουμε απαλά.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα τη σαλάτα και σερβίρουμε την σαλάτα με μαρούλι κάππαρη, πιπεριές τουρσί και λεμονάτη σος.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.