Υλικά
Μερίδες: 6
1 μεγάλο μαρούλι, καλά πλυμένο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
1/2 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
5 αυγά σφιχτοβρασμένα,(χρησιμοποιούμε τα πασχαλινά), καθαρισμένα
1 κουτ. σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση απαλή
1½ κουτ. σούπας μαγιονέζα
1 κουτ. σούπας μέλι της αρεσκείας μας
1/3 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή (τη βρίσκουμε στα μπαχαράδικα) ή γλυκιά
30ml ξίδι από λευκό κρασί
120ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για την μαρουλοσαλάτα με μυρωδικά και αυγά θα αρχίσουμε με το να κόψουμε τα αυγά εγκάρσια στη μέση.
Βάζουμε τους κρόκους στο μπλέντερ ή στο μούλτι και αραδιάζουμε τα ασπράδια σε πιατέλα.
Προσθέτουμε στο μούλτι αλατοπίπερο, την πάπρικα και τη μαγιονέζα και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
Γεμίζουμε με την κρέμα κρόκων τα ασπράδια, με ένα κουταλάκι ή με το κορνέ ζαχαροπλαστικής (αν έχουμε).
Απλώνουμε σε μια σαλατιέρα το μαρούλι, το κρεμμύδι, τον άνηθο και τα μυρώνια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι και τη μουστάρδα και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Βάζουμε από πάνω τα γεμιστά αυγά και σερβίρουμε την μαρουλοσαλάτα με μυρωδικά και αυγά γεμιστά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.