25' προετοιμασία
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για την μαρουλοσαλάτα με μυρωδικά και αυγά θα αρχίσουμε με το να κόψουμε τα αυγά εγκάρσια στη μέση.
  2. Βάζουμε τους κρόκους στο μπλέντερ ή στο μούλτι και αραδιάζουμε τα ασπράδια σε πιατέλα.
  3. Προσθέτουμε στο μούλτι αλατοπίπερο, την πάπρικα και τη μαγιονέζα και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  4. Γεμίζουμε με την κρέμα κρόκων τα ασπράδια, με ένα κουταλάκι ή με το κορνέ ζαχαροπλαστικής (αν έχουμε).
  5. Απλώνουμε σε μια σαλατιέρα το μαρούλι, το κρεμμύδι, τον άνηθο και τα μυρώνια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  6. Σε ένα άλλο μικρό μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι και τη μουστάρδα και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  7. Βάζουμε από πάνω τα γεμιστά αυγά και σερβίρουμε την μαρουλοσαλάτα με μυρωδικά και αυγά γεμιστά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών