30' προετοιμασία
2' μαγείρεμα
Σύνολο: 32'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το ντρέσινγκ

Διαδικασία

  1. Για τα σπαράγγια με αγκινάρες και ρόκα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα σπαράγγια για 2 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε αμέσως σε μπολ με παγωμένο νερό, για να διατηρήσουν ζωντανό το χρώμα τους.
  2. Στεγνώνουμε τα σπαράγγια με πετσέτα και τα μεταφέρουμε σε σαλατιέρα.
  3. Προσθέτουμε τη ρόκα, τα μυρώνια, τις αγκινάρες και ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το λεμόνι και το τζίντζερ.
  5. Περιχύνουμε τη σαλάτα, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε τα σπαράγγια με αγκινάρες και ρόκα.

Μυστικά

*Κόβουμε το κοτσάνι, αφαιρούμε όλα τα φύλλα από τις αγκινάρες και καθαρίζουμε περιμετρικά τις «κούπες», τις καρδιές, με ένα μαχαιράκι. Με ένα κουτάλι βγάζουμε τον «μαλλιαρό» πυρήνα από την καρδιά τους. Τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε σε μπολ με λεμονόνερο για να μη μαυρίσουν.

  • Ο σεφ προτείνει να βάλουμε στη σαλάτα και τα κοτσάνια από τις αγκινάρες, αφού τα καθαρίσουμε (κρατάμε την καρδιά του κοτσανιού) και τα κόψουμε διαγώνια. Είναι εξίσου νόστιμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών