Βάλτε στη σαλάτα και τα κοτσάνια από τις αγκινάρες, είναι εξίσου νόστιμα!

30' προετοιμασία
2' μαγείρεμα
Σύνολο: 32 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το ντρέσινγκ

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα σπαράγγια για 2 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε αμέσως σε μπολ με παγωμένο νερό, για να διατηρήσουν ζωντανό το χρώμα τους. Στεγνώνουμε τα σπαράγγια με πετσέτα και τα μεταφέρουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τη ρόκα, τα μυρώνια, τις αγκινάρες και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το λεμόνι και το τζίντζερ. Περιχύνουμε τη σαλάτα, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
  2. Συμβουλή: Ο σεφ προτείνει να βάλουμε στη σαλάτα και τα κοτσάνια από τις αγκινάρες, αφού τα καθαρίσουμε (κρατάμε την καρδιά του κοτσανιού) και τα κόψουμε διαγώνια. Είναι εξίσου νόστιμα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών