30'
προετοιμασία
55' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Μερίδες: για φόρμα 24 εκ.Διαδικασία
- Για την κις με αρακά και γραβιέρα ξεκινάμε και βράζουμε τον αρακά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζε για 10 - 12 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσει.
- Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε την ταρτιέρα.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον αρακά και τα κρεμμυδάκια για 3 - 4 λεπτά.
- Αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με την κρέμα.
- Προσθέτουμε τον αρακά με τα κρεμμυδάκια, το τυρί, το μυρωδικό και αλατοπίπερο.
- Απλώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα του σκεύους - κόβουμε όση εξέχει.
- Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με τη ράχη ενός κουταλιού.
- Ψήνουμε σε χαμηλό ράφι στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια της τάρτας να ροδίσει και να ψηθεί η τάρτα και από κάτω.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.