Μια γαλλική τάρτα είναι αυτή, πολύ νόστιμη και ντελικάτη. Αυτή είναι η κλασική εκδοχή της, όπως μου την έδειξε προ…αμνημονεύτων ετών μια γαλλίδα φίλη.

15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα Νο 26

Ζύμη

Γέμιση

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο και τα ζυμώνουμε, μέχρι να μοιάζουν με χονδρά ψίχουλα.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
  3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς το ταψί.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  5. Στρώνουμε με το χέρι τη ζύμη στο ταψί, έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλάγια.
  6. Την τρυπάμε παντού με το πηρούνι και την μισοψήνουμε στο φούρνο για 15 – 20 λεπτά.
  7. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα, μέχρι να μαλακώσουν.
  8. Σε ένα άλλο σκεύος, “ψήνουμε” το μπέικον μέχρι να ξεροψηθεί και το κόβουμε κομμάτια.
  9. Απλώνουμε στην τάρτα τα πράσα, το μπέικον και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το τυρί.
  10. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε.
  11. Το αδειάζουμε στην τάρτα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί η κρέμα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών