30' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το μήλο σε λεπτές φέτες (όπως είναι, με τη φλούδα) και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  2. Στη συνέχεια κόβουμε τις λεπτές φέτες σε μικρότερα κομμάτια, ιδανικά σαν σπιρτόξυλα.
  3. Κόβουμε με τον ίδιο τρόπο τα ραπανάκια.
  4. Βάζουμε τα κομμάτια από το μήλο και τα ραπανάκια σε ένα μπολ με κρύο νερό, λίγα παγάκια και λίγο χυμό λεμονιού. Ετσι θα μείνουν τραγανά και δροσερά και δεν θα μαυρίσουν.
  5. Κόβουμε το σέλερι σε φετάκια. 
  6. Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε τη 1 κουταλιά ελαιόλαδο, το σέλερι και 3 κουτ. σούπας νερό.
  7. Αχνίζουμε μέχρι να μαραθεί λίγο και να γλυκάνει. Μόλις σωθούν τα υγρά, τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο του σε ένα βαθύ μπολ.
  8. Στραγγίζουμε τα κομμάτια από το μήλο και τα ραπανάκια, τα απλώνουμε για 2 λεπτά σε πετσέτα να στεγνώσουν και τα βάζουμε στο μπολ με το σέλερι.
  9. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα 2 αυγά κομμένα σε κυβάκια, αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού, τη μαγιονέζα και το υπόλοιπο λάδι.
  10. Ανακατεύουμε πολύ απαλά για να μη χαλάσει η όψη της αυγοσαλάτας. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  11. Μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος, γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα αυγά κομμένα στα τέσσερα και συνοδεύουμε την αυγοσαλάτα με φρυγανισμένο ψωμί.

Μυστικά

  • Μπορούμε να φτιάξουμε μπρουσκέτες με αυτή τη φίνα αυγοσαλάτα. Φρυγανίζουμε φέτες ψωμιού της αρεσκείας μας και, μόλις κρυώσουν, τις «σκεπάζουμε» με τη σαλάτα.
  • Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Έτσι, θα γίνει δροσερή και με πιο «ώριμη» γεύση.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών