Βασιλαρακιού» στον Κυνίδαρο της Νάξου ψήνει στη σχάρα ακόμα και μεδούλι, και μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή του.
Ο Βασίλης Κλουβάτος σεφ και ιδιοκτήτης της ξακουστής χασαποταβέρνας «Στου![Γιουβέτσι με μοσχαράκι, μελιτζάνες και δυόσμο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/gioyve-tsi-me-moschara-ki-melitza-nes-kai-dyosmo-gastronomos-420x560.jpg?v=1720459800)
Βασιλαρακιού» στον Κυνίδαρο της Νάξου ψήνει στη σχάρα ακόμα και μεδούλι, και μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή του.
Ο Βασίλης Κλουβάτος σεφ και ιδιοκτήτης της ξακουστής χασαποταβέρνας «Στου+ ΣΥΝΤΑΓΗ BONUS Αρωματικό βούτυρο με μεδούλι: Αφού ψηθεί το μεδούλι, (ίδια ποσότητα και διαδικασία με την παραπάνω συνταγή), το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Με ένα κουτάλι το βγάζουμε από το κόκαλο και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με 400 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου, 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξύσμα από 1⁄2 λεμόνι. Με το σύρμα τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε στο ψυγείο για 5-10 λεπτά να σταθεροποιηθεί. Το σερβίρουμε με προζυμένιο ψωμί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.