ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουλουράκια σμυρναίικα, άγλυκαΚουλουράκια σμυρναίικα, με λίγη ζάχαρη
20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Κομμάτια: 25-30

Διαδικασία

  1. Για τα αφράτα κουλουράκια με κακουλέ και μαστίχα, ξεκινάμε χτυπόντας με το σύρμα το ασπράδι για 1- 2 λεπτά, μέχρι να γίνει μαρέγκα και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη μαστίχα και το κακουλέ.
  3. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το βούτυρο, το λικέρ και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν.
  4. Σταματάμε το μίξερ και αλλάζουμε το σύρμα με το γάντζο. Συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνοντας σταδιακά το μείγμα αλευριού, μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.
  5. Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 180° C και στρώνουµε µε λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  6. Πλάθουµε κουλουράκια (στρογγυλό, κοτσιδάκι κ.ά.) και τα αραδιάζουµε στο ταψί, σε απόσταση 2 - 3 εκ. µεταξύ τους.
  7. Τα αλείφουµε µε τη μαρέγκα, τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και τα ψήνουµε για περίπου 20 λεπτά, µέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών