Αυγοφέτες, νόστιμες, με πολύσπορο ψωμί και τυρί της αρεσκείας μας. Εμείς προτείνουμε το ανεβατό για την κρεμώδη υφή του και την ξινούτσικη γεύση του.
10'
προετοιμασία
15' τηγάνισμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το γάλα και τη ρίγανη.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 30 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Βουτάμε 1 φέτα ψωμιού στο μείγμα, για περίπου 2 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, μέχρι να μουλιάσει μεν αλλά να μη μαλακώσει τόσο ώστε να θρυμματίζεται, και την τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
- Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια και τις αλείφουμε όσο είναι ακόμη ζεστές με το τυρί.
Μυστικά
*Το ανεβατό Γρεβενών είναι ΠΟΠ τυρί από γάλα κατσικίσιο ή πρόβειο ή μείγμα αυτών. Φρέσκο, αλειφώδες, λευκό, με δροσερή, υπόξινη και ελαφρώς αλμυρή γεύση. Το βρίσκουμε σε παντοπωλεία και τυροπωλεία και πλέον και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 137.