Σε αυτή τη συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε τα παρακάτω προϊόντα:

20' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180°C.
  2. Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα (12 x 23 εκ.) ή δύο μικρότερες (9 x 15 εκ.) και καλύπτουμε το εσωτερικό τους με λαδόκολλα.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, ένα ένα τα αυγά και το ελαιόλαδο. Αδειάζουμε το μείγμα αυτό μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα.
  5. Προσθέτουμε το τριμμένο Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί, το ζαμπόν, το θυμάρι και τις ελιές ή το κολοκυθάκι ή τις πιπεριές και ανακατεύουμε μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα.
  6. Αδειάζουμε το μίξερ στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αν το μοιράσουμε σε δύο μικρότερες φόρμες, θα το ψήσουμε γύρω στα 20 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο, τρυπώντας το κέντρο με ένα λεπτό μαχαίρι: θα πρέπει να βγει στεγνό και καθαρό.
  7. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πάνω σε μια σχάρα.

Μυστικά

Αυτό το κέικ είναι πιο νόστιμο αφού μείνει ένα βράδυ. Φτιάξτε το από την προηγούμενη μέρα, αφήστε το να κρυώσει και το επόμενο πρωί κόψτε το και βάλτε το στο ταπεράκι του παιδιού. Μπορείτε να ολοκληρώσετε το κολατσιό με αγγουράκι, ντοματίνια ή κάποιο φρούτο. Και την επόμενη και τη μεθεπόμενη, το κέικ αντέχει μια χαρά. Αν θέλετε να το διατηρήσετε παραπάνω, τυλίξτε το με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο όπου κρατάει για 1 εβδομάδα.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών