![Κουφέτο αναφιώτικο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/koyfeto-anafiotiko-gastronomos-420x560.jpg?v=1721195697)
5' παρασκευή
Σύνολο: 5'
Υλικά
Βάρος: 200 γρ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε αμυγδαλοβούτυρο, ξεκινάμε ρίχνοντας τα αμύγδαλα και το λάδι στον κάδο του πολυκόφτη και χτυπάμε σχολαστικά και υπομονετικά για 4-5 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μια κρέμα πυκνή και κάπως λιπαρή (τα αμύγδαλα θα βγάλουν και αυτά το λάδι τους, που θα ενωθεί με το ελαιόλαδο).
- Αν χρειάζεται, σταματάμε κάθε τόσο τον πολυκόφτη, σπρώχνουμε προς τα κάτω το μείγμα που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του κάδου και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.