ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣCookies σοκολάτας με καρύδια και μέλιCookies σοκολάτας με καρύδια και μέλι
10' προετοιμασία
13' ψήσιμο
3' αναμονή
Σύνολο: 26'

Υλικά

Μερίδες: Για 9 μεγάλα μπισκότα

Διαδικασία

  1. Για τα σοκολατένια μπισκότα με καρύδα και αμύγδαλα ξεκινάμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και αφήνουμε κατά μέρος.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο, τις δύο ζάχαρες και τη βανίλια μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει αρκετά.
  3. Μετριάζουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  4. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να ενωθεί το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, την ινδική καρύδα και την αμυγδαλόσκονη και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Καλό είναι σε αυτό το σημείο να βάλουμε τη ζύμη στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 3 ώρες, σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  7. Αφού βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο, τη μοιράζουμε σε μπαλίτσες των 90 γρ. (βγαίνουν 9 μπαλίτσες) και τις τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, προσέχοντας να έχουν αρκετή απόσταση η μία από την άλλη.
  8. Πιο απλά, μπορούμε να μην πλάσουμε μπαλίτσες, αλλά να πάρουμε δόσεις από το μείγμα με ένα κουτάλι. Μπορούμε να φτιάξουμε και μικρότερα cookies, αλλά θα πρέπει να προσέξουμε να τα ψήσουμε λιγότερα λεπτά.
  9. Ψήνουμε για 10-13 λεπτά.
  10. Aφήνουμε τα cookies να κρυώσουν εντελώς (καλύτερα πάνω σε σχάρα) και τα φυλάσσουμε σε αεροστεγές δοχείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Βούτυρο

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών