Απίθανες γευστικά αυτές οι πίτες, τις οποίες εμπνεύστηκε η Αντωνία Ζάρπα. Χρησιμοποιεί μια καθιερωμένη παραδοσιακή φόρμα, το περίτεχνο, δαντελωτό σχήμα που έχουν οι τσιμπητές γλυκές τυρόπιτες του τηνιακού Πάσχα, όμως βάζει γέμιση αλμυρή.

40' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 12 τμχ.

Διαδικασία

  1. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά το κρέας μαζί με τη δάφνη σε μπόλικο αλατισμένο νερό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Ξαφρίζουμε όταν χρειάζεται. Στραγγίζουμε το κρέας (τον ζωμό τον κρατάμε στο ψυγείο για άλλη χρήση, όπως για να ψήσουμε πατάτες ή να βράσουμε ένα πιλάφι). Αφήνουμε να κρυώσει και το ξεψαχνίζουμε. Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε για 2-3 λεπτά το μαρούλι, μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κατσίκι, το μαρούλι και όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  3. Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε τα φύλλα κουρού. Κόβουμε με ένα κουπάτ 12 δισκάκια διαμέτρου περίπου 15 εκ. Απλώνουμε σε κάθε δισκάκι μία γενναιόδωρη στρώση από τη γέμιση, αφήνοντας 1 εκ. κενό περιμετρικά στο φύλλο. Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα, αφήνοντας τη γέμιση στο κέντρο ακάλυπτη, και «τσιμπάμε» γύρω γύρω το φύλλο δημιουργώντας πτυχές. Βάζουμε τα πιτάκια στο ταψί, τα λαδώνουμε ελαφρώς και ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών