10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το πέστο

Διαδικασία

  1. Για το ανοιχτό σάντουιτς με ψητές ντομάτες και πέστο δυόσμου, βάζουμε σε ένα τηγάνι τις ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες, τις αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 1 - 2 λεπτά από κάθε μεριά.
  2. Παράλληλα, ζεσταίνουμε στην τοστιέρα τις φέτες ψωμί σίκαλης.

Πέστο

  1. Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τα καρύδια με τα αμύγδαλα, το σκόρδο, τα φύλλα από του δυόσμου και το ελαιόλαδο.
  2. Αλείφουμε κάθε φέτα ψωμιού με γαλοτύρι, απλώνουμε από 4 - 5 ροδέλες ντομάτας και σκορπίζουμε το πέστο δυόσμου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών