![Τυρόπιτα γλυκιά με αμύγδαλα και μέλι](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/tyro-pita-glykia-me-amy-gdala_kai-meli_gastronomos-420x560.jpg?v=1721214419)
10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το πέστο
Διαδικασία
- Για το ανοιχτό σάντουιτς με ψητές ντομάτες και πέστο δυόσμου, βάζουμε σε ένα τηγάνι τις ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες, τις αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 1 - 2 λεπτά από κάθε μεριά.
- Παράλληλα, ζεσταίνουμε στην τοστιέρα τις φέτες ψωμί σίκαλης.
Πέστο
- Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τα καρύδια με τα αμύγδαλα, το σκόρδο, τα φύλλα από του δυόσμου και το ελαιόλαδο.
- Αλείφουμε κάθε φέτα ψωμιού με γαλοτύρι, απλώνουμε από 4 - 5 ροδέλες ντομάτας και σκορπίζουμε το πέστο δυόσμου.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.