Η συνταγή αυτή είναι από το διάσημο ιταλικό βιβλίο μαγειρικής La scienza in cucina e l’arte di mangiar bene (Science in the kitchen and the art of eating well) του Pellegrino Artusi, ενός Ιταλού αστού του 19ου αιώνα ο οποίος αγαπούσε τη γαστρονομία, τη λογοτεχνία και την καλή ζωή και έβαλε σκοπό της ζωής του να συγκεντρώσει τα άπαντα της ιταλικής κουζίνας σε όλες τις τοπικές εκφάνσεις της. Το βιβλίο του πρωτοεκδόθηκε το 1891 και είναι διαχρονικό μπεστ σέλερ στην Ιταλία.
20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την απλή σάλτσα ντομάτας με κρεμμύδι, σκόρδο και σέλερι (salsa di pomodoro) σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι και αλατοπίπερο.
- Ραντίζουμε με το λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και δεμένη σάλτσα.
- Αν θέλουμε πιο λεία και βελούδινη υφή στη σάλτσα, την περνάμε από σουρωτήρι.
Σερβίρισμα
- Βράζουμε τα ζυμαρικά 1 λεπτό λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
- Με μια λαβίδα τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά
- Μοιράζουμε στα πιάτα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα (αν θέλουμε) και σερβίρουμε
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 207.