Μια εκμοντερνισμένη εκδοχή της κλασικής συνταγής, στην οποία ο αρακάς μαγειρεύεται μόλις για 3 – 4 λεπτά και έτσι κρατάει όλη του τη φρεσκάδα και παραμένει «ζωντανός» και αρκετά τραγανός. Αν τον προτιμάμε πιο τρυφερό, τον ζεματίζουμε και τον βάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά από την αρχή του μαγειρέματος, αυξάνοντας αναλόγως και τα υγρά.

30' προετοιμασία
17' μαγείρεμα
Σύνολο: 47'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια μεγάλη και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 50 ml από το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκορδάκια μαζί με τον αστεροειδή γλυκάνισο για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε και τον πελτέ, και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό ακόμα.
  4. Ρίχνουμε 300 ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 10 - 12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα καρότα, και να εξατμιστούν τα υγρά.
  5. Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τον αρακά για περίπου 3 - 4 λεπτά.
  6. Τον στραγγίζουμε και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις πατάτες και τα καρότα, όταν είναι έτοιμα, και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί, για περίπου 1 λεπτό, να ενωθούν τα αρώματα.
  7. Αποσύρουμε, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε απαλά.
  8. Αφήνουμε τον αρακά να κρυώσει και τον σερβίρουμε συνοδεία πικάντικης φέτας ή με γιαούρτι ανακατεμένο με ελαιόλαδο και λίγο σκόρδο, και με ζεστό ψωμί της αρεσκείας μας.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών