25'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με αλατοπίπερο για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τον αρακά, τα καρότα, τη μαραθόριζα, τον μισό δυόσμο και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν καλά.
- Ρίχνουμε περίπου 500 ml νερό ή όσο χρειάζεται για να μισοσκεπαστούν τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λεμόνι με το μέλι και τη μουστάρδα, αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τον αρακά και τακτοποιούμε από πάνω το μείγμα με τα ντοματίνια.
Στο ποτήρι μας μια Μαλαγουζιά.