ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασολάκια σαλάτα με πιπεριές και απίθανη «σάλτσα» ωμής ντομάτας
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το πέστο μαϊντανού

Διαδικασία

  1. Βάζουμε μπόλικο νερό με αλάτι σε μια κατσαρόλα να βράσει, ρίχνουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να παραμαλακώσουν (πρέπει να κρατάνε λίγο στο δόντι).
  2. Τα τελευταία 7 λεπτά ρίχνουμε και τον αρακά στην κατσαρόλα.
  3. Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό (και ιδανικά και μερικά παγάκια) για να σταματήσει ο βρασμός και να διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους.
  4. Κατόπιν τα στραγγίζουμε πολύ καλά.

Πέστο μαϊντανού

  1. Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά με όσο ελαιόλαδο χρειαστεί για να μπορέσει να γίνει η πολτοποίηση. Αν βάλουμε πολύ, μπορούμε να σουρώσουμε μετά το πέστο από το περιττό λάδι.

Σαλάτα

  1. Ανακατεύουμε τα λαχανικά με το πέστο.
  2. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και σερβίρουμε με τις φλούδες του τυριού, τα βραστά αυγά και φρυγανισμένο ψωμί.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών