15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το πέστο μαϊντανού
Διαδικασία
- Βάζουμε μπόλικο νερό με αλάτι σε μια κατσαρόλα να βράσει, ρίχνουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να παραμαλακώσουν (πρέπει να κρατάνε λίγο στο δόντι).
- Τα τελευταία 7 λεπτά ρίχνουμε και τον αρακά στην κατσαρόλα.
- Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό (και ιδανικά και μερικά παγάκια) για να σταματήσει ο βρασμός και να διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους.
- Κατόπιν τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
Πέστο μαϊντανού
- Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά με όσο ελαιόλαδο χρειαστεί για να μπορέσει να γίνει η πολτοποίηση. Αν βάλουμε πολύ, μπορούμε να σουρώσουμε μετά το πέστο από το περιττό λάδι.
Σαλάτα
- Ανακατεύουμε τα λαχανικά με το πέστο.
- Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και σερβίρουμε με τις φλούδες του τυριού, τα βραστά αυγά και φρυγανισμένο ψωμί.