Συνοδεύουμε με αυγά βραστά και φρυγανισμένο ψωμί.

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το πέστο μαϊντανού

Διαδικασία

  1. Βάζουμε μπόλικο νερό με αλάτι σε μια κατσαρόλα να βράσει, ρίχνουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να παραμαλακώσουν (πρέπει να κρατάνε λίγο στο δόντι).
  2. Τα τελευταία 7 λεπτά ρίχνουμε και τον αρακά στην κατσαρόλα.
  3. Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό (και ιδανικά και μερικά παγάκια) για να σταματήσει ο βρασμός και να διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους (δες το video).
  4. Κατόπιν τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
  5. Πέστο μαϊντανού: Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά με όσο ελαιόλαδο χρειαστεί για να μπορέσει να γίνει η πολτοποίηση.
  6. Αν βάλουμε πολύ, μπορούμε να σουρώσουμε μετά το πέστο από το περιττό λάδι.
  7. Σαλάτα: Ανακατεύουμε τα λαχανικά με το πέστο.
  8. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και σερβίρουμε με τις φλούδες του τυριού, τα βραστά αυγά και φρυγανισμένο ψωμί.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών