Στο βόρειο τµήµα της Ινδίας σερβίρονται πολύ τακτικά γαλακτοκοµικά προϊόντα, όπως το τυρί πανίρ. Αυτή η παραλλαγή του matar paneer είναι στεγνή, αλλά µπορεί να πάρει πολλές µορφές.

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουµε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουµε προσεκτικά το τυρί για 3-4 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζουµε από το τηγάνι.
  2. Σοτάρουµε ελαφρά το κρεµµύδι στο ίδιο βούτυρο για 3-4 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει και να χρυσίσει ελαφρά. Το βάζουµε στην άκρη. Προσθέτουµε 100 ml ζεστό νερό και αλάτι στο βούτυρο και σιγοβράζουµε για 1 λεπτό. Προσθέτουµε τον αρακά και τη ζάχαρη, σκεπάζουµε και µαγειρεύουµε για 5-6 λεπτά ή µέχρι σχεδόν να µαγειρευτεί ο αρακάς.
  3. Προσθέτουµε το τηγανητό κρεµµύδι, το τυρί, το τζίντζερ, το τσίλι και το φρέσκο κρεµµυδάκι, και µαγειρεύουµε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουµε το γκαράµ µασάλα και τα φύλλα κόλιανδρου. Αλατίζουµε και σερβίρουµε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών