Στο βόρειο τµήµα της Ινδίας σερβίρονται πολύ τακτικά γαλακτοκοµικά προϊόντα, όπως το τυρί πανίρ. Αυτή η παραλλαγή του matar paneer είναι στεγνή, αλλά µπορεί να πάρει πολλές µορφές.
15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 2-3Διαδικασία
- Για τον αρακά με τυρί, ζεσταίνουµε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουµε προσεκτικά το τυρί για 3-4 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζουµε από το τηγάνι.
- Σοτάρουµε ελαφρά το κρεµµύδι στο ίδιο βούτυρο για 3-4 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει και να χρυσίσει ελαφρά. Το βάζουµε στην άκρη.
- Προσθέτουµε 100 ml ζεστό νερό και αλάτι στο βούτυρο και σιγοβράζουµε για 1 λεπτό. Προσθέτουµε τον αρακά και τη ζάχαρη, σκεπάζουµε και µαγειρεύουµε για 5-6 λεπτά ή µέχρι σχεδόν να µαγειρευτεί ο αρακάς.
- Προσθέτουµε το τηγανητό κρεµµύδι, το τυρί, το τζίντζερ, το τσίλι και το φρέσκο κρεµµυδάκι, και µαγειρεύουµε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουµε το γκαράµ µασάλα και τα φύλλα κόλιανδρου.
- Αλατίζουµε τον αρακά με τυρί και σερβίρουµε.