![Φασολάκια και αρακάς γιαχνί, με αμπελόφυλλα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/05/fasolakia-kai-arakas-giaxni-me-ambelofylla-gastronomos-420x560.jpg?v=1715597180)
15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για αρακά με σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού, βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει τρυφερός και μαλακός.
- Τον στραγγίζουμε.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το σκόρδο, το δυόσμο, τον κουρκουμά (ή το κάρι), το λάδι και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τον αρακά ή απλώς περιχύνουμε το φαγητό την ώρα του σερβιρίσματος.
- Τρώγεται ζεστό και κρύο.
Συνοδεύουμε με
- Ψωμί της αρεσκείας μας, πατάτες βραστές ή ρύζι πιλάφι.
- Ο σκορδάτος αρακάς είναι θαυμάσιο συνοδευτικό για ψητά ή βραστά κρεατικά, ψάρια και θαλασσινά.