Συνοδεύει ψητά κρεατικά ή ψάρια αλλά είναι και από μόνο του ένα θαυμάσιο γεύμα με λίγο ψωμί.

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει τρυφερός και μαλακός.
  2. Τον στραγγίζουμε.
  3. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το σκόρδο, το δυόσμο, τον κουρκουμά (ή το κάρι), το λάδι και αλατοπίπερο.
  4. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τον αρακά ή απλώς περιχύνουμε το φαγητό την ώρα του σερβιρίσματος.
  5. Τρώγεται ζεστό και κρύο.
  6. Συνοδεύουμε με: Ψωμί της αρεσκείας μας, πατάτες βραστές ή ρύζι πιλάφι.
  7. Ο σκορδάτος αρακάς είναι θαυμάσιο συνοδευτικό για ψητά ή βραστά κρεατικά, ψάρια και θαλασσινά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών