ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρακάς με τυρίΑρακάς με τυρί
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για αρακά με σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού, βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει τρυφερός και μαλακός.
  2. Τον στραγγίζουμε.
  3. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το σκόρδο, το δυόσμο, τον κουρκουμά (ή το κάρι), το λάδι και αλατοπίπερο.
  4. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τον αρακά ή απλώς περιχύνουμε το φαγητό την ώρα του σερβιρίσματος.
  5. Τρώγεται ζεστό και κρύο.

Συνοδεύουμε με

  1. Ψωμί της αρεσκείας μας, πατάτες βραστές ή ρύζι πιλάφι.
  2. Ο σκορδάτος αρακάς είναι θαυμάσιο συνοδευτικό για ψητά ή βραστά κρεατικά, ψάρια και θαλασσινά.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών