10'
προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το αργοψημένο αρνί με κύμινο αρχικά προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 220° C.
- Με ένα µικρό κοφτερό µαχαίρι ανοίγουµε µικρές και βαθιές χαρακιές στο επάνω µέρος και στα πλαϊνά του αρνιού.
- Αναµειγνύουµε το βούτυρο, το σκόρδο, τα µπαχαρικά και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα µπολ µέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός.
- Με τη ράχη ενός κουταλιού αλείφουµε τον πολτό σε όλο το αρνί και στη συνέχεια χρησιµοποιούµε τα δάχτυλά µας για να απλώσουµε τον πολτό οµοιόµορφα, προσέχοντας να καλυφθεί όλο το αρνί.
- Βάζουµε το αρνί, µε το κόκαλο προς τα κάτω, σε ένα βαθύ ταψί και το τοποθετούµε στο επάνω ράφι του φούρνου.
- Το ψήνουµε για 10 λεπτά, το αλείφουµε µε τους χυµούς του και το ξαναβάζουµε στο µεσαίο ράφι του φούρνου. Χαµηλώνουµε τη θερµοκρασία του φούρνου στους 160° C.
- Ψήνουµε το αρνί για περίπου 2-2½ ώρες και το αλείφουµε µε τους χυµούς του κάθε 20-30 λεπτά, προσέχοντας να παραµείνει τρυφερό και γευστικό.
- Κόβουµε το αρνί σε χοντρά κοµµάτια.
- Αναµειγνύουµε τη 1 κουτ. σούπας έξτρα κύµινο µε το χοντρό αλάτι και σερβίρουµε το µείγµα στο πλάι, για να πασπαλίσει ο καθένας τη µερίδα του.