Γι’ αυτή την παραλλαγή του mechoui (ολόκληρο αργοψημένο αρνί) χρησιμοποιούμε αρνίσιο μπούτι. Ενώ η αρχική θερμοκρασία πρέπει να είναι υψηλή, στη συνέχεια αργοψήνουμε το αρνί στον φούρνο και το αλείφουμε συχνά με τους χυμούς του για να παραμείνει ζουμερό.

10' προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 220° C. Με ένα µικρό κοφτερό µαχαίρι ανοίγουµε µικρές και βαθιές χαρακιές στο επάνω µέρος και στα πλαϊνά του αρνιού.
  2. Αναµειγνύουµε το βούτυρο, το σκόρδο, τα µπαχαρικά και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα µπολ µέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός. Με τη ράχη ενός κουταλιού αλείφουµε τον πολτό σε όλο το αρνί και στη συνέχεια χρησιµοποιούµε τα δάχτυλά µας για να απλώσουµε τον πολτό οµοιόµορφα, προσέχοντας να καλυφθεί όλο το αρνί.
  3. Βάζουµε το αρνί, µε το κόκαλο προς τα κάτω, σε ένα βαθύ ταψί και το τοποθετούµε στο επάνω ράφι του φούρνου. Το ψήνουµε για 10 λεπτά, το αλείφουµε µε τους χυµούς του και το ξαναβάζουµε στο µεσαίο ράφι του φούρνου. Χαµηλώνουµε τη θερµοκρασία του φούρνου στους 160° C. Ψήνουµε το αρνί για περίπου 2-2½ ώρες και το αλείφουµε µε τους χυµούς του κάθε 20-30 λεπτά, προσέχοντας να παραµείνει τρυφερό και γευστικό. Κόβουµε το κρέας σε χοντρά κοµµάτια. Αναµειγνύουµε τη 1 κουτ. σούπας έξτρα κύµινο µε το χοντρό αλάτι και σερβίρουµε το µείγµα στο πλάι, για να πασπαλίσει ο καθένας τη µερίδα του.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών