Διαδικασία
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το μπούκοβο, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, το δεντρολίβανο, το μισό ελαιόλαδο και αλατοπίπερο μέχρι να έχουμε μια πάστα.
- Την απλώνουμε στα κομμάτια του αρνιού έτσι ώστε να καλυφθεί καλά και αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες.
- Ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τις πατάτες και τα καρότα και αλατοπιπερώνουμε.
- Για το ψήσιμο του αρνιού, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε το αρνί, τις πατάτες και τα καρότα και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει εξωτερικά το αρνί.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 150-160°C και ψήνουμε για άλλες 2 1⁄2 - 3 ώρες ή μέχρι το αρνί σχεδόν να λιώνει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 168.