ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣτάκα με το κρέας (τσιγαριαστό με στάκα)Αρνάκι ή κατσικάκι τσιγαριαστό με στάκα (Στάκα με το κρέας)
15' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να μαγειρέψουμε αρνάκι τσιγαριαστό βάζουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό (όχι το μετρημένο) και αφήνουμε να πάρει μία βράση σε δυνατή φωτιά.
  2. Ξαφρίζουμε για όσο σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια και στραγγίζουμε.
  3. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας και το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 3-4 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το μετρημένο νερό, αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  5. Ξεσκεπάζουμε το σκεύος και προσθέτουμε το κρασί σε δόσεις, λίγο λίγο, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να το ρίξουμε όλο: η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.
  6. Αλατίζουμε, κλείνουμε καλά την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει πολύ καλά.
  7. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια τελευταία βράση, ώστε η σάλτσα να δέσει και να μελώσει.
  8. Ρίχνουμε ρίγανη (αν θέλουμε), αποσύρουμε και σερβίρουμε, ιδανικά με τηγανητές πατάτες.

Μυστικά

  • Η μαγείρισσα εδώ το φτιάχνει με κρασί και νερό, όμως έχουμε συναντήσει εκδοχές στις οποίες το κρέας ψήνεται χωρίς υγρά, μέσα στα ζουμιά του.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 171.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών